11 Ağustos 2015

Futbolun Güzelliği


Almanya Kupası'nı seviyorum. Alt liglerden tüm takımlar katılıyor. Bölgesel lige kadar uzanıyor. Üstelik formatı muazzam. Lig farkı olduğu vakit güçsüzün sahasında tek maç üzerinden eleme usulü oynanıyor. Hem küçük takımlar dev rakipleri ağırlıyor, şenlik havasında geçiyor hem de bir doksan dakika evinde oynayan küçük takımın büyüğünü elemesi oldukça ihtimal dahilinde.

Dördüncü lige tekabül ediyor Carl Zeiss Jena. Kupada rakibi Hamburg çıktı.

Hoffenheim'dan yeni transfer Sven Shipplock ile dördüncü lig kalecisinin maç sonu ortaya çıkan bu görüntüsünün ardında yatan hikaye de enteresan.  Kaleci Raphael Koczor'dan dinleyelim bu görüntünün perde arkasını..

"Maç içerisinde Shipplock sürekli ne kadar kazandığından bahsetti.  Kaç para aldığını en ince detayına kadar biliyorum. Maç bitimi arkasından koşturup ona kabine gitmeden önce tabelaya bakmasını söyledim. 10,20 ya da 40 milyon da kazanabilir. Biz belki çeyreğini kazanamıyoruz ama maçı kazanan biz olduk"

Siven Şiplok.. Dördüncü lig kalecisine bu artisliği yaparsan şu güzel kapağı da hak etmiş..

Futbol bazen güzel.. Güçsüz yendi. Üstelik hak ederek.. Hamburg'un attığı goller geçersiz olması gerekirdi ama bu sefer en azından uzatmalarda da olsa iyi olan kazandı.

Hiç yorum yok: