13 Ocak 2015

Son 10 Yılın En İyisi O


Joachim Löw ödül gecesinde 6.sırada olan Lahm'ı onurlandırdı. Son10 yıla baktığınızda en iyisi o diyerek eski oyuncusu Philipp Lahm'a  teşekkür etti.

Şu kesin ki sahne ışığı olmayan futbolcunun performansı ne olursa olsun oraya çıkma şansı çok fazla yok. Manuel Neuer belki diğer ikisinin popülaritesine karşı duruyor ama öte yandan Almanya içerisinde Robben, Lahm ve Kroos gibi çok önemli oyuncuları geçip orada olmasının nedeni de kendisinde  de var olan o ayrıksı duruşun yarattığı ışık.. 

Hakkı gerçekten yenilen oyuncular daha çok Messi ve Ronaldo gölgesinde kalan Diego Costa, Robben, Müller gibi forvetler olurken bir de  Lahm ve Mascherano gibi istikrar abidesi kupa koleksiyoncularıdır.

Öte yandan Bayern sürekli olarak Messi-Ronaldo arasına oyuncu gönderiyor ama henüz bu ikisini geçebilmiş değil. Turnuvalarda sürekli olarak İspanya'ya elenen ya da gerisinde kalan Panzerlerin 2014'de mutlu sona ulaşması ya da sürekli final oynadığı Şampiyonlar Ligi'ni 2013'de kaldırması gibi yakın zamanda Alman Ligi'nde oynayan bir oyuncu burada Altın Top'un da sahibi olacaktır. Almanlar her ne yapıyorsa işi şansa bırakmayacak kadar istikrarlı bir şekilde zirveyi zorlayarak bunu başardılar, burada da mutlu son yakındır.. Zira İlk 6'dan Messi ve Ronaldo'yu çıkarınca geriye 4 Bayernli oyuncu kaldı.. 

1 yorum:

Unknown dedi ki...

Abi Lahm'ın arkasından yetişen var mı almanya'da? Grosskreutz'dan ümitliydim ama onun da oyun zekası ilgili problemleri var.