16 Şubat 2014

Deniz Kadah


Daha önceden hakkında yazmıştım ama maalesef pek çok yazı gibi silinip gitti FutbolBurada sitesinden..

Deniz 1986 Şanlıurfa doğumlu. Kürt.. 

2008-09 yılına kadar yavaş adımlarla o dönem ikinci Bundesliga takımlarından Fortuna Düsseldorf'a transfer oluyor.  Nihayetinde 23 yaşında önünde uzun bir gelecek varken bu başarısı daha da yukarıya çıkarabilirdi ama talihsiz bir sakatlık yaşadı. 6 ay sahalardan uzak kaldı ve işin enterasan tarafı dönüşünde de kulüpsüz kaldı. Futbolu bırakmaya ramak kala en dipten yeniden başladı.

FC Oberneuland'a gitti. Sakatlık dönüşü bölgesel ligde 15 maça çıktı 2 gol attı.  Arkasından 2011/12 sezonunda ise Kuzey Bölgesel Lig takımlarından Lübeck'e gitti. İlk 3 maçta burada 8 gol attı. Lakin yine sakatlandı.. Şubat ortasına kadar maç oynayamadı..

İşte her şey aslında bir maçla değişti. Hannover'in rezerve takımına karşı oynayan Deniz Kadah o dönem Hannover sportif direktörü olan Jorg Schmadke'nin dikkatini çeker. Mart ayında başlayan görüşmeler yazın sonuç verir ve Deniz Kadah bölgesel ligden Hannover'in ikinci takımına transfer olur. Çok sevinir Deniz çünkü o biliyor ki sakatlıklar olmasaydı zaten onun yeri Bundesliga'ydı. kendisinden fazlasıyla emin bir şekilde bu teklifi kabul eder etmez Hannover'in birinci takımına sıçrayacağını dile getirir.. 

Öyle de yapar. İkinci takımda 18 maçta 18 gol atar. Slomka onu yavaş yavaş maçların kadrosuna alır, son dakikalarda oyuna da girer..

Nihayetinde sıfırdan zirveye doğru yürüyüşüne sakatlık engel olur, arada kulüpsüz gezer ve amatör ligden birinci Bundesliga'ya en uzun atlayışını geçtiğimiz yaz yapar..

Kendisinin de dediği üzere "Masal gibidir" onun hikayesi.

Çok güçlü, kafa hakimiyeti olan ve bitirici vuruşları her daim onu tanıtan bir özellik olması bir yana fiziğiyle de dikkat çeken Deniz bu ligde iş yapar. 

Umarım bir daha sakatlık yaşamaz..Milli takıma kadar gider yolu.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

şanlurfa/ viranşehir doğumlu deniz kadah