2 Ocak 2014

Gol Atan Taraftar

Harry Redknap nevi şahsına münhasır bir karakter. Doğrusunu söylemek gerekirse herhangi bir kupa kadırmadan “üst düzey teknik direktör” olarak neden bu kadar öne çıkarıldığını tam olarak anladığımı söyleyemem. Onun dışında neden bu kadar ilgi görüyor sorusunu ise geçenlerde okuduğum bir anekdot sonrası anladığımı söyleyebilirim. Muhtemelen bu hikaye Premier Lig takipçileri tarafından biliniyordur ama ben yeni okuduğum için çok eğlendim.. 

Çok da başarılı olmadan 7 yıl boyunca oynadığı West Ham’da 1994 yılında iken yardımcı antrenör olan Harry Redknapp’ın yaşadığı şu güzel ayrıntı onu değerli kılıyor. O dönem West Ham’ın kadrosu öyle geniş ki ikiye bölünüp farklı takımlarla hazırlık maçları dahi yapabiliyorlardı. 28 Haziran günü antrenör Billy Bonds takımın yarısını alıp  hazırlık maçları için doğuya giderken takımın diğer yarısını da Harry amcam alıp Oxford’a gidiyor hazırlık maçı yapmak için.  Amatör bir kulüp olan Oxford City maçı başlamadan bizim Harry taraftarla tartışmaya başlamış.  Steve Davies adındaki taraftar Harry’nin takımda çok tuttuğu forvet Lee Chapman hakkında atıp tutuyor. “Ben şu halimle ona on basarım” filan da felan da Harry’e kafa tutuyor, Chapman hakkında veriyor veriştiriyor..

Maçın ilk yarısını 2-0 önde kapatan West Ham ikinci yarı  bütün oyuncularını değiştiriyor, elde bir oyuncu daha kalmayacak şekilde maça yenilerini sokuyor. Şansızlık bu ya değiştirecek oyuncu kalmadığı noktada West Ham’da bir sakatlık yaşanıyor. Oyuna sokacağı oyuncusu olmayan Harry Redknapp maç öncesi tartıştığı taraftar olan Steve Davies’e dönüp “Dediğin gibi futbol oynuyor musun gerçekten? Söylediğin kadar iyi misin? “ diye soruyor.  Steve de söylediklerini yutmayarak “Elbette” diyor. Bunun üzerine Harry taraftara ayakkabı numarasını sorup cevabı aldıktan sonra taraftara soyunma odasına geçip hazırlanmasını söylüyor. Maça girecektir ve dediği kadar iyi mi görülecektir!

taraftar Steve sahada..


Steve Davies’e uygun ayakkabılar bulunup formasıyla beraber saha kenarına geliyor ve sakatlanan oyuncunun yerine taraftar ikinci yarı oyuna giriyor. Haliyle kendisine sunulan listede böyle bir oyuncu olmadığı için maçı anlatan yayıncı kuruluşun spikeri gelip Harry Redknapp’a “bu kim” diye soruyor.  Böylesine kafası iyi olan marjinal hocamız da “Dünya Kupası’nı izlemedin mi?  Bulgar takımının yıldızı Tittishev” diyerek adamı gönderiyor. Üstelik günde 30 sigara içen bu adam Oxford’lu oyunculardan yine de daha hızlı çıkıyor.  Maçın 71. Dakikasında maçı izlemeye gelen taraftar resmi olarak West Ham adına ilk ve sanırım son golü atıyor. Biyografisinde ise Harry bu taraftara hakkını veriyor “Evet, haklıydı, Chapman’dan daha iyiydi”  diyor…

Sonrasında BBC'nin programında Steve ile Harry yeniden bir araya dahi geliyor.  Almanya'nın milli formayı "1" kez dahi olsa sırtına geçirmiş tek federasyon başkanı olan Peco Bauwens'in  hikayesi de biraz buna benzer aslında.


Hiç yorum yok: