29 Kasım 2013

"Spielerfrau"


Best abim bu hayatı yaşamayı biliyordu. Güzel adamdı güzel de yaşardı.  İngiliz futbolcular hatun konusunda iyiydi. Eskiden de şimdi de.. İtalyanlar mesela.. Estetik harikaları pek çoğu. İspanyollar da bu diğer iki milletten geri kalmıyordu. hatta Fransızlar.. Karembeu'yu, Zidane'ı filan biliyoruz az çok.. 

Bir de Almanlar vardı. 


Bodo İlgner.. 



Loddar'ın ilk eşi.  


Voller'in Angela'sı.. 

Daha gider bu. Geçmişin efsanelerinde seviye bu. İstisna yok muydu? Vardı tabi..


Netzer büyük futbolcuuydu, hızlı da yaşıyordu. Adam Münih'e diskoya gidip sabahn köründe helikopterle antrenmana yetişiyordu. Ki bir Disko satın aldı sonrasında.. 2000 öncesi Alman futbolcuları içerisinde belki de tek istisnadır.

Aslında diyeceğim şu: Eskiden futbolcuları çapkın, hovarda, aldatan filan felan sanıyordum. Yok böyle bir şey.  Aldatsa da en fazla gider parasını verir fahişe bulur. Ronaldo'da fahişe alemlerini anlattı, Ribery de yaşı küçük olduğu için  magazine konu oldu. Benzema da. Hepsi en fazla parasıyla. Vakitleri mi var ki? Aslında zor durumda olan her zaman futbolcudur. Memlekete girmeyelim ama Almanya'daki futbolcuların eşlerinin pek çoğunun aldattığı ileri sürülür. Orada 90'larda oynamış birinci lig topçusu eski bir futbolcu ile konuştuğum zaman bunun nedenlerini şöyle açıklamıştı: 

"Bizler para kazanıyoruz ama yılın büyük bir bölümü evden uzaktayız. Düşün: Çok güzel ve sürekli rahatsız edilen bir kadın, istemediği kadar para ve  vakit.. Aldatmaması kolay değil bu yüzden pek çoğumuz evlilik söz konusu olduğunda çocukluk aşkımıza yöneliyoruz.. daha güvenli! "

Şimdi şuraya yazmaya üşeniyorum amma velakin Van der Vaart olayı var ki akıllara zarar. Slyvie Van der Vaart işi abartmış. Bir playboy hakkında öyle bir hikaye anlattı ki.. Sabiha da pek çok hikayesine şahitlik edince iş koptu.  Rafael de bugün eşinin en yakın arkadaşı Sabiha Boulahrouz ile beraber.  O da Hollandalı Boulahrouz'un eski eşi.  Şimdi çocuk, evlilik ve karman çorman her şey.

Effenberg'i hatırlayın. Thomas Stunz'un iki çocuklu eşiyle beraber olmuştu. John Terry, Ballack.. Hepsinin meslektaşının eşleri ile birliktelikleri söz konusu. Bunlar yakalananlar.. 

Durum her yerde bu kadar karışıktır. Çok azı açığa çıkıyor sadece.

Hiç yorum yok: