17 Kasım 2013

Guardiola Mütevazılığı



Gerçekten başka bir yerde görülmesi zor sahneler bunlar.

Robie Williams Guardiola'yı çağırıyor. Nihayetinde Jupp Heynckes Berlin'de düzenlenen Bambi medya ve televizyon ödüllerinin spor kategorisinde sonuna kadar hak ettiği ödülü alacak ama bakar mısınız Guardiola'nın söylediklerine?
" Ben Avrupa'nın en iyi takımını çalıştırmaya devam etmekten dolayı çok memnunum.  Ben bu takımı yaratan insana teşekkür etmek istiyorum: Benim mükemmel meslektaşım Jupp Heynckes. Jupp, sen Almanya'da bir efsanesin ama aynı zamanda İspanya'da, Katalunya'da her çocuk senin ismini bilir.  Sadece mesleki açıdan değil aynı zamanda insani tarafınla da benim için örnek aldığım bir rol modelsin. Çünkü her şey yolunda gitmediğinde de takımının arkasında durdun. 2012'de üç kupada da finali kaybetmiş olmak bazıları için başarı olsa da Bayern Münih için hayal kırıklığıydı ve sen tam buradan takımın üç kupayı almasını sağlayacak şekilde yeniden inşa ettin. Finalini kaybettiğin üç kupayı da hak ettiğin şekilde aldın ve bu senin  üçlemen. Bana muhteşem bir takım bıraktın.. Jupp Heynckes'in başardığı tarihte bir ilk ve her zaman geçmişin güzel zamanları olarak ilelebet hatırlanacaktır. v.s."

Guardiola gibi 4 yılda 14 kupa kazanıp belki yüzyılın en iyi takımını inşa etmiş bir insanın bir diğeri hakkında hayranıymışçasına bu kadar alçakgönüllü davranması, yılın antrenörü ödülüne meslektaşını tanıtan olarak sahneye çıkması inanılmaz.. Ki Jupp Heycnkes de söze böyle başladı zaten.

Jupp Heyncks: "Öncelikle Guardiola'nın burada olup böyle bir konuşma yapmasından dolayı çok fazla etkilendiğimi söylemeliyim.  Ve bizim geçen sene Bayern München ile başardığımı o zaten bir kaç yıl önce Barcelona ile başarmıştı. Üstelik o zaman bunu dünyanın en iyi futbolunu oynayarak gerçekleştirmişti..."

Heynckes de neyin ne olduğunun farkına. Demem o ki günden güne Guardiola'nın insani ve mesleki açıdan yaptıklarını görünce hayranlık her iki açıdan da fazlalaşıyor.

Hiç yorum yok: