22 Ocak 2013

França


Hannover'in transfer politikasına bayılırım. Çok uzun süre izliyorlar ve sıklıkla hedefi on ikiden vuruyorlar. Bu hafta muhteşem gol atmış El Diouf mesela uzun süren takibin sonucunda oyuncu Ferguson'un da takibine girince Manchester United'a kaptırıyorlar ama peşini bırakmayıp oradan da bir şekilde transferi bitiriyorlar.. Abdellaoue keza.. Maliyeti düşürmek ve yanlış transfer yapmamak için çok ciddi çalışma yapıyorlar..

Lakin geçen devrenin flaş ekiplerinden olsalar da yedikleri gol adedi lig sonuncusu Fürth hariç diğer bütün takımlardan fazla olunca biraz şaşırmışlar gibi sanki. Stoper bek ve defansif orta saha gibi savunmaya yönelik pek çok yeni oyuncu takviyesi yapıldı. Bunlardan birisi de Coritiba'dan alınan 21 yaşındaki França oldu. Şöyle tanıtıldı oyuncu:

"21 yaşında.. fizikli, 190 boyunda.." 88 Kilo"

Önemli bir hamleydi zira oyuncunun bonservisine Hannover'e göre yüksek bir miktar olan 1.3 milyon verildi. Abdellaoue dahi 1 milyon v.s. Bu şekilde tanıtıdı çünkü menajerinin bilgileri bunlar. Lakin antrenmana gelen 1.88 boyundaki Mirko Slomka kendisinden daha kısa olan França'yı görünce boyu konusunda tuhaflaştı. Kendi aralarında gidip ölçtükten sonra çıkan sonuç 1.81.. Daha sonra daha detaylı bir ölçüm sonrası kayıtlara da 1.82 olarak geçti. Resmi olarak adam her yerde 1.88 olarak geçiyor ki savunmada bu fark fazlasıyla önemlidir.

Scmadtke ise bunu fark ettiklerini ama buna rağmen transfer ettiklerini ekledi. 

Hiç yorum yok: