7 Ocak 2013

Andre Schürrle


Güzel bir kombinasyon, tebrik ettim. Hele o tişört.. Süper!


Geçen Hayatım Futbol derisindeki arkadaşlarımla konuşurken birden aklıma geldi arkadaş.. Bak bugün Schürrle'ye 25 milyon veriyor Chelsea ki sezon başında satmadılar bu rakama. Efendim Holtby şu an Tottenham'a imza attı. Adam Szalai bizim ipimizi çekti, muazzam oynuyor. Kirchoff var şu an Bayern'e gidecek deniliyor. Jan Kirchhof var stoper.. Bugün Bayern'den Dortmund'a herkes peşinde.  Keza Schalke'nin yakında daha iyi tanıyacağımız sol beki Fuchs.. Hertha'ya giden Allagui..

O dönem Thomas Tuchel'in Mainz'ının muazzam bir kadrosu varmış aslında..  

Lakin en çok emeği olduğu insan tartışmasız Andre Schürrle'dir. Çünkü Tuchel Mainz gençleriyle şampiyon olduğunda en iyi oyuncusu da Schürrle idi. Onunla beraber yukarı çıktı ve aynı şekilde ikisi de yükselmeye devam etti..

Bu çıkışların olabilmesi, altyapıdan oyuncuların gelebilmesi için bir başka koşul ise Thomas Tuchel'de olduğu gibi altyapı hocalarının işin başına getirilmesi. Dikkat edin Barça'da Leverkusen'de Freiburg'da ve şimdi Schalke ve Nürnberg'de bu model deneniyor ve kulüpler "uzun sü
reçte" karlı çıkıyor..  Yeteri kadar deneyimi olmayanlar ise yanına futboldan gelme bir adamı ekleyiveriyorlar.. 

2 yorum:

delorean dedi ki...

Subotic'i de sayabiliriz Mainz'dan çıkan oyunculara.Ne adamlar çıkmış gerçekten.Tebrik etmek lazım.Kirchhoff transferi kesin bu arada abi.Gelecek sezondan itibaren Münih'te.

Borges dedi ki...

subotic'i sayamayız zira o Mainz ikinci ligde ve başında Klopp varken oynuyordu. ben daha çok 2010-11 kadrosundan bahsediyorum. Gerçi burada da Kirchhoff çok fazla oynamadı ama o kadronun içerisindeydi.