22 Ocak 2013

Against Modern Football!


UEFA Ajax'ın Şampiyonlar Ligi Manchester City karşısında oynadığı maçta açtığı pankarta ceza kesti.  Provake edici buldu.

Neden?

Modern futbola karşı olmak suç değil. Bu pankartta isim yok.. Şeyh göndermesi PSG'den City'e kadar pek çok kulübe olabilir. Rengine bakılırsa Manchester City olduğu anlaşılıyor. Lakin bu fikir özgürlüğü kapsamında ele alınamaz mı?

Almanya'da kulüplerin yüzde 51 hissesi satılamaz ve bu 50+1 kuralı tartışmaya açıldığında sıklıkla "Şeyhleri bu şekilde dışarıda tutuyoruz ya da buna karşıyız" argümanarı havada uçuşur. Pek çok üst düzey yönetici de dalgasını geçer, absürdlüğünden dem vurur ve karşı olunduğu da açık bir şekilde dile getirilir. 

Ne bir suçtur ne de  cezası olur bunun.

Zira bu bir fikri savunmak ve bunu doğal olarak Chelsea, Manchester City gibi takımlara karşı maçlar olduğunda dile getirmek insanın en doğal hakkı değil midir?


6 yorum:

floridian dedi ki...

cezanin tam olarak ne sebeple verildigini bilmiyorum ancak orada irkci bir goruntu de var. abramovic seyh degil mesela, ama "kiroyum ama para bende" tavri araplarla ozdeslestirilmis pankartta.

ben de sevmiyorum para babalarinin kulup duzeyinde FM oynar gibi davranmasini ama bunu italyanlar yillarca yaptiginda kimseden ses cikmadi. hatta abramovic'e bile boyle tepki yoktu. aksine bircok insan heyecanlandi o ilk geldiginde. simdi araplar ise girmeye baslayinca tu-kaka olmaya basladi.

MaX CadY dedi ki...

@floridian

Arkadaşım maç M.City maçı ve City'nin sahipleri de araplar olduğu için bu şekilde açılmış pankart ırkçılıkla uzaktan yakından bir alakası yok.

floridian dedi ki...

@MaX CadY

daha once italyanlara boyle pankart acmislar mi milan ve inter patronlari para sacarken? ya da real madrid ve barcelona yaparken iyi de arap seyhleri isin icine girince mi kotu oluyor?

benim problemim daha cok burda...

MaX CadY dedi ki...

@floridian

Yazdığıma baktım da daha açık anlatamam kusura bakma kal sağlıcakla.

mtgahlatt42 dedi ki...

açıkcası modern futbolda arkadaşın dediği gibi fm oynar gibi para saçılması seyir zevkini ve doğal heyacanı kaçırıyor o yüzden platinin hedeflediği gelirine göre harca politikası bir an önce yapılmalı ama burda dikkat çekici bir ayrıntıda bugüne kadar diğer zenginlerin sular seller gibi para harcamasına kimse ses çıkarmaz iken sadece araplara ve kafkas bölgesindeki zengin müslüman işadamlarının(ki nasıl müslüman oldukları her 2 sininde sorgulamaya açıktır, ama sonuçta her ne kadar bizim gibi kimliklerinde yazmasada din hanelerinde müslüman gözüküyor) futbola el atıp harcamalar yapmaları bence bi anti islam karşıtlarının da etkisiyle bu yöne kaydığını düşünüyorum ve @floridan a katılıyorum, dün de bunlar olurken ses çıkarmayanlar neden iş kökeni müslüman yada asyalı olunca seslerini çıkarmaya başladılar bu en açık tabirle ırkçılığın daniskası değil midir.

BasitOyna Blog dedi ki...

bence kesinlikle ifade özgürlüğü kapsamında ele alınır. pankartta bir sorun yok. taraftar tepkisini dile getirmiş ki ben de onlar gibi düşünenlerdenim.

şeyh yalnızca bir simge olmuş orada. aslında bu şekilde davranan kulüplere toplu bir mesaj bu. ayrıca bu pankartları ajax taraftarının hazırlaması da ayrı bir anlam ifade etmiş.