17 Ekim 2012

İsrail yenemez dediydim..



Milliyet Taktik’e ulusal maçları yazmıştım geçen Pazar gecesi. Cuma oynanacak olan maçı Pazar gecesinden yazmak zordur ve biz yine de yazdık. Sürpriz olarak Lüksemburg deplasmanına gidecek olan İsrail’i göstermiştim. Lüksemburg yenilmez dedim Salı günü ama Perşembe günü aslında fikrim değişmişti, yine de dönmedim.

Lüksemburg yenilmez dediğim maçı İsrail’e karşı 6-0 kaybetti.

Neden İsrail yenilir diye düşündük?

Teknik adam performans kriterine bakmıyordu. Ülke dışında oynaması yeterliydi. Bu şekilde oluşturduğu kadrolarla oynadığı iki maçı da çok kötüydü. Hülasa İsrail Avrupa’da oynayan yabancıların performansına bakmadan sürekli forma veriyordu.  K’lautern’den çok iyi tanıdığım Shechter misal. K’lautern’den Swansea’ye geçti ama yedek oturmaktan vazgeçmedi.  Misal Benayoun o 4 gol yedikleri Rusya maçının kadrosundaydı ve bu sezon West Ham’da sadece 39 dakika forma giymişti. Keza Ben Sahar ikinci ligde, Tal Ben Haim ise kulüpsüz geziyordu. Cohen Nürnberg'de forma giyse de verimsizdi.

Beklenen oldu Lüksemburg maçı öncesi.

Devrim yaptılar..

Benayoun, Ben Sahar, İtay Shechter, Tal Ben Haim, Almog Cohen gibi yurt dışında top koşturup da kulübünde forma giyemeyen ya da performansı yetersiz olan bütün lejyonerlerini kadrodan çıkardı. Performansa göre rol biçtiler.  Eliran Atar, Shion Abuhatzira gibi ilk defa milli davet alan yerli futbolcuları kadroya çağırdılar. Çok uzun zaman sonra milli kadronun sadece 8 tanesi yurt dışında top koşturan oyunculardan oluştu, bu kadar az olmamıştı uzun uzun zaman içerisinde.. 

Portekiz’in son çeyrekte 2-1 yenebildiği Lüksemburg’a iki maçta 9 gol atıp bunun meyvesini de güzel bir şekilde yediler.. Mesele yurt dışı-içi ayrımı değil. Bu maçlarda güzel oynayan, goller atan Tomer Hemed de Mallorca'da oynuyor ama oynuyor..  7 maçta 5 golü var. Performansa göre kadro seçimi olduğunda işleri düzelttiler..

Biz de yanılmış olduk.

Hiç yorum yok: