19 Eylül 2012

Ölüm grubunda öldük öldük dirildik..


Grubun iki maçında da son dakika golleri yaşandı. Her ikisi de kuponlarımda bulunduğu için onlarla beraber biz de..

Real Madrid ve City arasında çılgın bir maç oldu ve unutulmaz bir son çeyrek oynandı.Modric mi Mesut mu derken Mourinho herkesi şaşırtıp Essien-Khedira-Alonso ile beraber üç defansif orta sahayla maça başladı. Bu koşullarda baskı kurup oyunu önde oynaması da kaçınılmaz oldu. Doğrusunu söylemek gerekirse plan aslında ilk yarıda da işledi ve gerekli pozisyonlar bulundu lakin Ronaldo'nun şutları Hart'a takılınca tek kale maç golsüz sona erdi. Özellikle Maicon tarafı bu devrede hırpalandı..

İkinci yarı ise anlatılmaz, yaşanır. Yaya Toure'nin adımları iki insan boyunda olunca golü hazırlaması onun adına çok da zor olmadı. Gulliver cüceler ülkesinde geziniyor gibi hissettik onu izlerken.. Mourinho kurulan baskının sonuç doğurması için Modric ve Mesut'u oyuna alarak fişi çekti. Özellikle Modric'in getirdiği hareketlilik, kıpır kıpır olması ve paslarından ziyade topun olduğu bölgede sürekli bulunup "pas opsiyonu" olmayı daimi olarak başarması takdire şayandı.

Sonuçtan bağımsız maçı hak eden taraf Madrid tarafıydı. Bu kadar zorlanılmasının nedeni ise Hart'ın perfromansı ve Casillas'ın perfromansızlığı. Bu maç analizinde de belirtmiştim; 7 kez bu sezon boşa çıkıp bunlardan ikisi golle sonuçlandı. Yakın zaman içerisinde düzeltmesi gerekir zira sadece bu dönemin değil yüzyılın efsaneleri arasına girecek konuma ulaşmışken geriye dönüş olmaz..

Mesut ve Madrid'in perfromansı adına bence kadroya ilk yazılacak isim Benzema olmalıdır. Özellikle Mesut ile olan telepatik uyumu inanılmaz.. Sorunlu dönemi Benzema ile aşarlar ve ben daha şimdiden City-Madrid'in Dortmund ile yapacağı karşılaşmaların heyecanındayım.. D Smart aldırdılar bana, o derece..



Gol 88'de geldi.. Güzel oldu bu zira Dortmund'un iki dev rakiple yapacağı maçların heyecan dozajını arttıracaktır.. Şimdiden sabırsızlanıyoruz..

2 yorum:

Unknown dedi ki...

city'nin gollerinin ikisinin'de balkan yapimi olmasi ilginc geldi bana.Bu arada 500.000 nufuslu Karadag'dan biri ilk 11'de digeri yedek iki oyuncu vardi.Biz ise hep isyan ediyoruz neden Almanyada yetisen genclerimiz oralara gidiyor ama buradakileri gonderemiyoruz diye.Aslinda kendimize sormamiz gereken soru daha Karadag'in yanina bile yetisemedigimiz.

goandgun dedi ki...

http://www.zonalmarking.net/2012/09/19/real-madrid-3-2-manchester-city-second-half-switches-leave-city-tactics/