22 Eylül 2012


Hamburg bugün ilk galibiyetini 31 maçtır yenilgi yüzü görmeyen Dortmund karşısında aldı. Geçen hafta olduğu gibi bu hafta da Van der Vaart güzel oynadı ve Son'a gol attırdı. Tuhaf bir ikili oldular.  Bu maçı yorumladığım her arenada bu sürprizi beklediğimi belirtmiştim.. Hatta abartıp kupona da koyduk.. Bunun için Hamburg-Frankfurt ve Dortmund-Ajax maçlarını izlemeniz yeterlidir aslında. Van der Vaart'ın sahanın en çok koşan oyuncusu olması bir yana verdiği muazzam paslar, on kişi kalmalarına rağmen 4'de 4 yapmış Frankfurt ile üstelik deplasmanda kora kor mücadele.. Dortmund ise Ajax'ı yense de savunmasında verdiği açıklar, yediği pozisyon sayısı ve aslında bir nedeni daha var..



Sezon öncesi lig değerlendirmelerini Four Four Two'nun özel sayısına Dortmund'u yazdık. Dortmund adına Spielverlagerung.de sitesi ile mini bir röportaj yaptım. Muazzam taktiksel incelemelerin olduğu bu sitenin Dortmund yazarına Kagawa'sızlığı sorduğumda aldığım cevap ilginçti. Diyordu ki özetle: Reus ön alanda Kagawa'nın ofansif açıdan verdiği desteğin belki fazlasını verir ama takım savunmasına Kagawa'nın yaptığı katkıyı asla yapamaz. Onun presi ve savunmaya yaptığı yardımı Dortmund arayacaktır..

Dikkat çeken en önemli ayrıntı Kagawa sonrası Dortmund saha içerisinde topun geri kazanımı noktasında eskisinden daha fazla zamana ihtiyacı oluyor.


Van der Vaart ile açtık, eşinin Twitter'dan maç sonrası Dortmund galibiyetinin sevincini anlatan foto ile kapatalım..  Kaptan gerçekten çok iyi döndü ve iki maça da damgasını vurdu, sonucunu bugün aldı sadece.. Büyük futbolcu.. 

Hiç yorum yok: