16 Haziran 2012

Gomez vs Torres



Kardeşlerim çok iyi bilirler ki bendeki Torres hayranlığı henüz Atletico Madrid ikinci ligdeyken başlamıştı. Henüz 19 yaşında bugünkü Arda'nın, Diego'nun, Falcao'nun takımına kaptan yapılan bu oyuncuyu izlediğim günden bu yana fikrim hiç değişmedi. Chelsea tercihinin doğruluğu tartışılır belki ama onun kalitesi ise asla.

Mario Gomez'in hikayesi ise bu blogun içerisinde kendisine yer buldu. Bayern'e ilk transfer olduğunda ödenilen miktar üzerinden yapılan tartışmayı hatırlıyorsunuz. Stuttgart'ını o sezon Bremen ile Lincoln'lu ve hatta onun cezasında ilk defa forma giyen Mesut'lu Schalke'nin kıyasıya şampiyonluk yarışı içerisinde olurken Hilbert ve Gomez'li Stuttgart aradan sıyrılıp şampiyon olmuştu. Gomez benim için bu zamanda doğdu, bir daha da ölmez.

Lakin iki farklı santrafor tipinden bahsediyoruz. Mario Gomez, son vuruş üstadıdır. Van Gaal'ın dahi hayran kaldığı bir fizik söz konusu. Her iki ayağıyla her yerden kaleye vurabilen bu adamın eksikliğinde ise Torres'i anlatmaya başlayabiliriz. Tekniği, ceza sahası içerisindeki dolanımları ve daha zor koşullarda golü bulmasıyla Torres..

Değerlendirmenin ya da iki önemli golcünün kıyasının koşullarından bağımsız tek başına bir parça olarak yapılması mümkün değil. Barça'ya forvet arıyorsan Gomez tuhaf kaçar. Bayern Münih'in bugünkü oyun yapısında ise Torres, Alman oyuncu kadar gol atamayabilir.

Futbolcu kalitesi diye bir kavramdan bahsedeceksek Torres açık ara öndedir. Lakin sonuca gitme eylemi bir yana sakatlanmaması, fiziği, her maç aynı istikrarı yakalaması bakımından da Gomez'e daha fazla yatırım yapıp onu tercih edebilmeniz de mümkündür..

Bu ikisi bana göre yine karşı karşıya gelecek. Benim eleştirdiğim Almanya'nın hücumu daha az düşünen yapısının altında iki turnuvadan da eli boş dönmesini sağlayan ezeli rakibi konumuna dönüşen İspanya'ya Löw'ün hazırlığıdır.

Teknik adamların o bütün uğraşları ise bu iki oyuncunun o gün nasıl bir performans göstereceğine bağlıdır. Avrupa Şampiyonu'nu olur da bu iki takım finale kalırsa bu iki usta ayak belirleyecektir..

Hiç yorum yok: