16 Haziran 2012

Giovanni Trapattoni!



1972 yılınıda başladı antrenörlüğe. Milan'ın o dönem genç takımını çalıştırırken 74'de ise takımın başına geçti. Trapattoni'nin belki de çok az insanda olan başarısı ise kulüpler düzeyinde her türlü kupayı kaldırmasıdır. Juventus'la önce 77'de UEFA Kupasını, 84'de Kupa Galipleri Kupası'nı, ardından bir yıl sonra Şampiyon Kulüper Kupası'nı kaldırdı. 7 kez İtalya'da şampiyonluk yaşadı v.s'i çok bunun..

Almanya'da Bayern Münih'e geldi. Ben onun renkli kişiliğini sevsem de oynattığı futbola hiç ısınamadım. Ne iki kez geldiği ve hatta sonuncusunda Şampiyonluk dahi yaşadığı Bayern dönemi ne de Stuttgart zamanı. Savunmaya dayalı az pozisyonlu taktiksel ağırlığı olan farklı bir tarzı vardı ki o günlerde çok alışamamıştık..

Öyle bir kariyere sahip ki "beğenmiyorum" diyebiliyorsunuz belki ama "kötü"gibi bir sıfatı onun eylemine getirme şansınız yok.. Muazzam bir kariyer, çok başka bir karakter ve Giovanni Trapattoni.. İrlanda'yı Dünya Kupası'na da taşımıştı aslında ama o "El" engel olmuştu. Bu kez deplasmanda yenilmeden gruplardan buraya takımı getirdi ama ömrü uzun olmadı.. Yine de en renkli taraftar gruplarından birisini buraya taşıyarak oldukça güzel geçen turnuvaya renk kattı..
İtalya ve Almanya'nın bulunduğu 4 farklı ülkede 7'si İtalya'da olmak üzere 10 şampiyonluk yaşayan ve bir kulüple UEFA, Kupa Galipleri Kupası ve Şampiyon Kulüper Kupası'nı kaldırma başarısını gösteren 73 yaşınıdaki bu adama "Saygı".

Hiç yorum yok: