22 Mayıs 2012

Badstuber-Hummels



Avrupa şampiyonasında bir aksilik olmazsa eğer tandemi bu ikili oluşturacak. BU iki adamın ortak özellikleri babalarıdır. İki özel baba'nın iki özel yeteneklerle donatılmış oğullarıdır Badstuber ve Hummels.

Her ikisinin de babasının ismi Hermann. Her ikisinin babası da futbolun içerisinde aktif bir şekilde çalışan önemli isimler.(di) 2009'da "oğlu" Bayern Münih ile profesyonel sözleşme imzaladıktan beş hafta sonra kansere yenilen Hermann Badstuber'in kim olduğunu bir aşağıda yer alan posttan anlayabilirsiniz. Hummels'in eski futbolcu babası ise bu sezon 17 yıldır çalıştığı Bayern Münih'in gençlerinde işini bırakıyor.

Bu insanlar çocuklarını güzel ve doğru bir şekilde eğitti. Yeni Almanya içerisine eklemlenebilen bu stoper ikilisinden Badstuber daha çok mental olgunluğu nedeniyle ayakta kalırken Hummels varolan muazzam yeteneğine "mental" ekleme de yaparak "en iyisi" olma hayalini kurabilecek duruma geldi.

Hummels, çok yetenekliydi zaten. Sorun şu ki onu Bayern altyapısında forvet dahi oynattılar. yeteri kadar iyi değerlendirilemedi ve Klopp ondan bir dünya yıldızı yarattı. Çok yetenekli olmasının üzerine "mental" olarak farklı eğitimden geçip artı bir güç kazanınca benim gibi pek çok insan onun hakkında "daha iyisi olamaz" diyebilecek konuma ulaştı.

Badstuber'de ilginç olan nokta ise sol bek oynayarak çıkış yaptı. Çok iyi değildi ama vazgeçilemiyordu bir şekilde ve 2010 Dünya Kupa'sına sol bek olarak katılım göstermeyi başardı ben her ne kadar DK öncesi yaptığım tüm analizlerde bunun yanlış olduğunun üzerinde dursam da.. Löw sonra sol bek olarak bu oyuncuyu kullanmaktan vazgeçti ama geri dönüşü stoper olarak muazzam oldu. Bu yaşında hem Bayern'in hem de millli takımın defansının şefliğini yapıyor. Veletliğinde bilmem kaç tane gol atan orta saha-forvet karışımı bir oyuncuydu. Babası Bayern altyapısında çalışan Hermann Gerland ile yakın arkadaş olmasının ayrıntısını kullanıp onu Bayern akademisine gönderdi. Van Gaal da gelince her şey hızlandı.

Hummels bu konumunda Mertesacker'i dahi geçmesi gerekirken Badstuber'i burada tutan ise tamamen eğitiminin muazzam olmasıdır. Hummels ise varolan yeteneğine baba'sını da karıştırınca bence şu an Avrupa'nın en iyi üç stoperinden birisi durumuna geldi. Demem odur ki Almanya yeteneklerine sadece "biçim" verince bugünlere geldi.

Eğitim şart'mış..

2 yorum:

delorean dedi ki...

Abi bir sorum olacak.Münih,Dortmund'a 2 milyon euro borç verdi yardım etti haberleri ortada dolanıyor ya. Benim hatırladığım Dortmund bunu kabul etmemişti.Merak ettiğimden soruyorum.Senin bir bilgin var mı?

Borges dedi ki...

delorean: Evet verdi o parayı Hoeness. Şunu unutma, Uli Höness asla yalan söylemez:) dortmund da beklenilen sürede parayı geri ödedi. sanırım bir kaç aylığınaydı. ama Höness bu parayı verirken geri ödenememe riski de vardı ve "bugün olsa yine yapardım" dedi.

eğer 2008 krizi 2006'da olsaydı Dortmund diye bir kulüp yoktu Almanya'da der Watzke. Rummenigge de on yıl önce Dortmund'un lisansını alsak mı almasak mı tartışmaları yapıyorduk der..

Çok büyük başarı bugünkü konuma gelmeleri.