16 Mart 2012

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final!



Real Madrid iyi bir kura mı çekti? Bence değil. Madrid için iyi bir kura Benfica'dır, Marsilya'dır, Chelsea'dir ve hatta zorlarsan Milan'dır. Zira "birazcıcık" oynamak isteyen takımı Mourinho'nun Madrid'i dağıtır. İnanılmazlar ve şu an için en azından bende kupanın favorisi.Elbette şu an yarı final adayı olarak bakılabilir ama demek istediğim Benfica v.s. takımlardan daha fazla sürpriz yapma şansı var bu takımın.

Bayern-Marsilya.. Alman şansı devam ediyor. Basel sonrası Marsilya tam da Almanların dişine göre. Marsilya bir yandan Real-Barça çekmediği için şanslı iken diğer yandan Milan-Bayern'den birisini çektiği için şansız.. Ama bugüne kadar son çeyrekte attığı gollerle şansları yaver giden Fransız ekibinin turu geçme şansı da yok değil. Belirleyici olacak olan elbette Bayern'in sakatlıkları, form durumu.. Özellikle Fransa'daki maçın sonucu turu kimin geçeceğini belirler.

Benfica ve Chelsea aynı ölçüde yarı final adayı.İzlemesi keyifli maçlara sahne olacağı kesin. Bu iki takım da en fazla yarı finali görür diyorum ama Chelsea'nin potansiyeli Barça'ya yetmez ama olur da Milan çıkarsa finali dahi gördürebilir.

Eh çeyrek finalde izlenilecek olan maç belli oldu. Bence oldukça keyifli geçecek ve diğer senelerde olduğu gibi Barça dominasyonu burada olmayacak. Turun favorisi Barça olsa da Milan orta sahası kendisine gelirse işler beklenilmediği ölçüde farklılaşabilir. Sonuçlar ne olursa olsun iki güzel maç şimdiden bizi bekler.. Benim tahminlerim ise şöyle:

Real-Bayern, Barça - Chelsea.. (Benfica konusunda şüphelerim var, turu onlar geçerse şaşırmam)

1 yorum:

aks111 dedi ki...

madrid tespitine katılıyorum ama yine de 2 maçlı olduğu için bir sürpriz olmaz bana göre.real madrid santander ve levante gibi oynamayı hiç düşünmeyen takımlarla üst üste deplasmanda oynadı ve 1 beraberlik 1 de mağlubiyet aldı.ama valencia,atletico madrid ve sevilla gibi takımlar gelince 6 gole bile çıkabiliyorlar :).