19 Mart 2012

İker!



O da senin benim gibi insan işte..

O ilk defa Madrid'in kalesine geçtiğinde hep aynı soruyu sordum kendime: Nasıl bir sinir sistemine sahip? O genç yaşta o dev kulübün kalesine geçmek ve bugüne kadar orada kalmayı başarmak?

Asla yapamayacağım meslekler var bu hayatta. Bunlardan birisi de kaleciliktir. Zor iş..

Geleceğin yıldız adayları futbolcu olduğunda bunu az çok görebilirsiniz ama kalecide bakılması gereken sadece refleksleri,çizgide nasıl olduğu zamanlaması ya da hülasa yetenek değildir. Sabır, istikrar, baskıyı kaldırabilme gücü, sinir sisteminin nasıl olduğu gibi psikolojik etkenler en az yetenek kadar önemlidir. Casillas'ta her şey var başka türlü bu başarı mümkün müydü? Çok az kaleci o yaşta o kaleye geçmiştir.. çok az..

2 yorum:

aprile dedi ki...

en beğendiğim futbolculardan..

Barış dedi ki...

Bunun ülkemizdeki en iyi örneklerinden biri Cenk Gönen olabilir. Pek çok kaleci (Ufuk Ceylan, Aykut Özçetin, ilk yıllarında Volkan Demirel) onun yaşadıklarını yaşadı. Kimi belini doğrultamadı, kimi de belki zorunluluktan belki de sağlam karakterli olduğundan devam etti. Umarım Cenk de devam edenlerden olur.

Şunu da belirtmek isterim. Kaleci dediğin hatalı goller yer. Oliver Kahn'ın, Taffarel'in dünya kupası finallerinde gösterdikleri performanslar akıllardadır. Hata yapmayan insan yok ki. O yüzden yeteneği gördüğünüz anda sabretmeniz lazım. Meyvesini elbet alırsınız.