16 Mart 2012

Buyur burdan yak!



İki alt postta TV görüntülerinden "doğrulaştırılan" kararların bir standartı olmadığı üzerine yorum yapmıştık. Şimdi ise bunun absürd bir örneği Podolski'ye verilen ceza.

Berlin maçında karambolde Podolski de "haksız yere" kırmızı kart gördü. Üstelik bunu maçın hakemi de belirtmekten kaçınmadı. Tüm bu gerçeğe rağmen Alman Spor Mahkemesi Podolski'yi yine de bir maç ile cezalandırmaktan geri durmadı.

Tv görüntüleri, Hakem ve herkes kırmızı kartın "yanlış bir karar" olduğu konusunda diretse de mahkeme başka türlü bir karar veremeyeceğini belirtiyor. Spor Mahkemesi kararın yanlışlığının farkında olup bir daha bu gibi durumlar yaşanmaması gerekir derken burası hakemlerin kararlarını doğrulaştırma yeri değil diyor.

e bu ne ki şimdi?

TV görüntülerinden Pizarro iki maç ceza alıyor ki hak yerini buluyor ama burada?

1 yorum:

Sarp Dirican dedi ki...

İlk bakışta Podolski'ye verilen kırmızı kart anlamsız gözüküyor. Aslında pek de bir şey yapmış sayılmaz. Ama bana göre hakem, faul pozisyonundan sonra olay yerine doğru ani ve agresif bir hamle yapan Podolski'nin kargaşaya neden olmasından ötürü kırmızı kart verdi diye düşünüyorum. Tabi bu, kırmızı kartı gerektirir mi ? İşte esas belirsiz olan da bu :)