25 Mart 2012

1984 - 2012


Loddar Gladbach'ta parladı. 1980'de sürpriz bir şekilde Avrupa Şampiyonası kadrosuna da seçildi. Gerçi o otobüste ağlıyordu bu güzel habere zira kız arkadaşına söz vermiş beraber tatil yapacağına.. Sıklıkla ağlardı, işte bu anlar da o sonrasında ağladığı zamanlardan sadece bir tanesi.

Bayern el sıkışmış, her zamanki gibi oyuncuyla işi bitirmiş, sözleşmeyi çakmıştı. Hala Gladbach'ta oynuyor olsa da hemen herkes seneye Bayern formasını giyeceği biliyordu. Kimse de bu durumu reddetmiyordu zaten ama kaderin garip bir cilvesi olsa gerek 1984 yılında DFB Kupası finalinde Loddar'ın formasını giydiği Gladbach finalde seneye formasını giyeceği Bayern ile karşılaşıyordu.

Maç penaltılara kalmıştı. İşte Loddar tam da bu anda penaltıyı kaçırıp kupayı bir sonraki sezon formasını giyeceği Bayern'in kaldırmasına neden olunca kıyamet koptu ve artık Matthaeus "Judas" olmuştu.



Sene 2012..

Bayern yine Gladbach'ta parlayan bir yıldız ile el sıkışmış, seneye formasını giydirmek üzere her şeyi yapmıştı. Dante artık bir sonraki sezon Bayern forması giyecekti.Gladbach yine kupada ama bu kez yarı finalde Bayern ile eşleşir. Maç yine penaltılara kalır ve orada yine Bayern'in el sıkıştığı futbolcu penaltıyı Loddar gibi dağlara taşlara atar..

Bir gönderme yok, bu devirde günlük başarı önemlidir, gelecekteki takımının senin içerisinde olmadığın başarısını kimse sallamaz ama kader bazen ağını öyle güzel örüyor ki bize anlatmak kalıyor.

Hiç yorum yok: