29 Şubat 2012

Kulüp mü Milli Takım mı ?



Bayern Münih'in en sevilen oyuncularının başında gelirdi Mehmet Scholl. Onu diğerlerinden ayıran ayrıntı elbette başta pek çok büyük takımdan teklif almasına rağmen daha düşük ücret karşılığında dahi olsa Bayern Münih ile sözleşme imzalamasıdır. Burasını bırakmak gerçekten zor bazıları için.. Sagnol ve Lizarazu röportajlarını okuyorum ve her ikisi de Ribery'e mesajn gönderiyor: Tanrı'ya şükretsin ki Bayern gibi bir Aile kulubünün içerisinde yer alıyor yoksa o fahişe skandalı başka bir ülkenin başka bir takımında olsa böyle kolay kurtulamazdı gibi.

Haklılar.. Tam anlamıyla aile bağları güçlü, birlik ve beraberlik kulübüdür Bayern. Oyuncularına sonuna kadar sahip çıkar ve onlardan da aynı şekilde sadakat beklentisi vardır. Burada bu her şeyin üzerindedir aslında..

Mehmet Scholl'u diğerlerinden ayıran bir başka özelliği ise Milli takım ile kimi turnuvalara "sakatlanırım da sezonu Bayern ile kötü geçiririm" korkusu nedeniyle "sakatlığını" bahane edip gitmemesidir. Sözün özü şu ki Mehmet Scholl için her zaman önce Bayern gelmiştir sonra milli takım vesaire..

Konu şimdilik Thomas Müller ve hatta son dönem performansına göre biraz da kaptan Lahm.

Özellikle Hollanda maçındaki Thomas Müller'in harika performansının dört gün sonrasında Bayern formasıyla Dortmund karşısındaki kötü oyunu düşündürmeye başladı. Neden milli takımda böyle iken kulübünde bu kadar iyi değil?

Karl Heinz Rummenigge'ye göre bir Bayern oyuncusu Avrupa Şampiyonası Finali hayalini değil Şampiyonlar Ligi finali hayali kurmalıdır. Milli takımda olduğu kadar Bayern formasıyla da oynamalıdır ve hatta daha fazlası zira maaşını veren burası diyor.

Özellikle kulüp oyuncularının milli takımda sakatlanması üzerine kopan fırtına ilerleyen zamanda daha da fazlalaşacak gibi.

Ben bu postu Sportbild'in içeriği basına net bir şekilde yansımayan Şampiyonlar ligindeki Basel yenilgisi sonrası "Rummenigge" konuşmasına dayandırarak haberleştiriyorum ve fakat Höness'in Robben meselesinde açık bir şekilde Bild'i de suçlamasından sonra Bild tarafının Bayern'e feci de yüklendiğini de görüyorum. Ama şu kesin ki Bayern yönetimi ve hatta taraftarı önce "kulübüm" der sonra milli takım v.s..

1 yorum:

Anıl Can Yıldırım dedi ki...

arda turan'la ilgili atletico madrid'e gitmeden bayern haberleri çıkmıştı, iyi ki gitmemiş.