25 Şubat 2012

Hamburg ve Tolgay!



Karşılaşma öncesi elbette Bundesliga tahminleri için arayanlar oldu. İlginçtir ki burada ben Hamburg maçı tehlikeli desem de beni tahmin için arayan arkadaşlar beni dahi Hamburg'a ikna etti. Gladbach'ın ülke üzerindeki etkisi oldukça büyük anlaşılan..

Misli.Com'a da şu şekilde yazmıştım:

"Hafta içi antrenmanlarda Japon oyuncu Yuki Otsu'yu denese de Camargo şu an için ilk onbirde oynayacak gibi gözüküyor. Hamburg ise çıkış arıyor ve bu ligin güçlü ekiplerinden. Hermann'ın yokluğuna rağmen Favre'nin oldukça formda ekini Gladbach maçın kesin favorisi. Her şeye rağmen gollü beraberlik de çıkarsa buradan bu sürpriz olmayacaktır."

Maçta sürpriz yoktu.

Oyun açısından çok çok bir maç olmamasına karşın bu karşılaşma taktiksel açıdan oldukça iyiydi. İnsanlar Favre'nin muhteşemliğinden bahseder iken ben Hamburg teknik direktörü Fink'in en az Favre kadar bu işi kotarabildiğinden bahsediyordum. Yenilmesi zor bir rakip oldu Hamburg.. Özellikle Rincon'u kullanış biçimi maç içerisinde Hamburg'un farklı dizilimleri ve onların içerdiği sistemi oyuncu değiştirmeden becerebilmesi inanılmaz. Defansif orta saha Rincon iki stoperin arasına girip üçlü defansa geçerek daha hücumcu olabildiği gibi beşli defans ile daha defansif de olabiliyor. İlk devre ise Gladbach'ın kendi sahasının her bölgesinde rakipten her daim bir adam fazla ile rakibi sıkıştırması inanılmaz..

Tolgay Arslan ise Hamburg'luların çok şey beklediği büyük yetenek idi. Deyim yerindeyse sakatlıklar belini büktü. Dortmund alt yapısında 26 maçta 30 gol atarak ofansif orta saha olarak dikkatleri üzerine çekmiş, Hamburg büyük umutlarla transfer etmişti ama sakatlıklar bugüne kadar onu sessiz kıldı. Dün hem beraberlik golünü attı hem de Hamburg'un önde farklılık yaratabilecek zekaya ve beceriye sahip olduğunu gösterdi.

Tolgay sevgili arkadaşım Uğur Karakullukçu'nun söylediğine göre önce Türkiye'yi ardından sorunlu bir şekilde ayrılıp Almanya'yı seçince geri dönme şansı kalmamış. Sanırım bunun da nedeni 21 yaşını doldurmuş olmasıdır. Almanya için en azından şu an fazla şansı olmadığını da düşünürsek yazık etmiş diyoruz hem kendisine hem de bize..

2 yorum:

pclion dedi ki...

Eyvallah Orhan. Şurada haber şeklinde detaylarını yazdım, merak edenler için:

http://tr.eurosport.com/futbol/almanya-ligi/2011-2012/tolgay-a-turkiye-kapali_sto3168418/story.shtml

futbol-ex dedi ki...

bugün Trt3 deki Almanyadan futbol programına telefonla bağlandı Tolgay ve Türkiye A milli takımında oynayabileceğini bir sıkıntı olmadığını söyledi. eğer Almanya ona bir kağıt varmış onu imzalatsa o zaman oynayamazmış!!!