9 Ocak 2012

Messi'nin ilk sözleşmesi!




tarih 14 aralık 2000. Doğum günüme iki gün varmış. Şimdi ne alaka diyeceksiniz ama gerçekten de alakası yok zira mevzu Messi'nin ilk sözleşmesi.

"Barcelona’s Pompeia Tennis Club" de oturuyor Messi, babası, avukatı ve Carlos Rexach.. Henüz tam bir fikir birliğine varılmamış ve Babası sözleşme imzalanmazsa oğlunu uçağa bindirip Arjantin'e geri dönmekle tehtit ediyor.

Benim önceden okuduğum haberin içeriğinde durum aslında şöyle gelişiyordu..

Messi'yi alt yapı antrenörü Rexach Eylül 2000'de getiriyor. Çelimsiz olmasından dolayı genelde bankta oturtuyor, oynatmıyor, babası da delleniyor. Aralık ayında artık iş sona yaklaşılıyor. Sürekli yedek bekleyen Messi'yi sonunda bir maçın ikinci yarısı oyuna alan Rexach gördükleri karşısında şok yaşıyor zira beş gol birden atıyor bizim Messi.. Hemen bu maçın sonrasında yanındakilerden beyaz bir kağıt istiyor Rexach.. Onlar da burunlarını sildikleri beyaz bir mendil getiriyor, onun üzerine de sözleşme imzalanıyor "sembolik" olarak.. Hemen arkasından da resmi sözleşme yapılıyor v.s.

Sonuç şu ki Messi'nin ilk sözleşmesi beyaz bir mendilin üzerine yapılıyor.. Benim anladığım adam artık sahada ne görmüşse işi yarına bile bırakmak istememiş..

O tarihten sonra her yıl 30 gol barajını aşan Messi en sonunda B takımıyla 30 maçta 37 gol atınca "gel sıkıysa a takımında at "demişler. Sıkmamış.. atmış.. atmış atmış..

3 yorum:

mre dedi ki...

Messi bile böyleyse bizim yeteneklerin tamamen tesadüfi ortaya çıkmasına şaşırmamalı. Hoş bizdeki genç kavramı 23'e kadar giderken orada 17-19 arası oluyor genç.

Borges dedi ki...

Mre: 13 yaşında 1.40 boyundaki çocuktan bahsediyoruz burada:) Olağan biraz "şüpheye" düşmeleri. Tedavi görüyormuş akrabalarının yanında ve tedavi masraflarının karşılanması karlışığında atılmış ilk imzalar.. nerden nereye:)

M.Cagdas dedi ki...

Hehe burunlarini sildikleri sumuklu mendil :) Buyuk ihtimal o sirada maci izleyen baska takimlarin scoutlari vardi ve mac bitmeden babayla konusmak icin siraya girmislerdi. Pecete mecete artik bi sekilde o imzayi attiracakti.