5 Ocak 2012

Holtby-Fuchs



Schuster'in Getafe başarısı genç ve kiralık oyuncuları biçimlendirmekten ibaretti. Mainz'da olduğu gibi.. Sorun şu ki başarılı olan yoluna kulübünde devam ediyor. Holtby ve Fuchs da geçen sezon Mainz'da kiralık oyunculardı ve şimdi her ikisi de Schalke'de.. Dahası Schalke oyuncusunu geri aldı ve Bochum'un Tuchel'e kiraladığı Fuchs'u da satın aldı. Bunları parlatan Mainz'a da Schürrle hariç gelir getiren olmadı.. Kiralıkları oynatmanın kaçınılmaz sonucu.

Geçen sene sürpriz Mainz performansının iki önemli ismi benim gündemimi fazlasıyla meşgul etmişti. Christian Fuchs ve Sami Allagui.. Gerçi Allagui'den bu sene fazla ses çıkmadı ama Fuchs tam anlamıyla hayatının sezonunu yaşıyor Schalke'de.. "ortaların kralı" derler burada ona. Huntelaar'ın etkili performans göstermesinde etkisi büyük..

Holtby ise bu sene çok farklı bir role sahip. 2011'in Trend Taktiklerini yazacağım ya dergi ya da blog'a. Orada daha rahat görebileceğiniz kilit oyuncu üzerinden maç içerisinde sıklıkla taktiksel dönüşüme gidiliyor. İşte Schalke'de bu anahtar oyuncu Holtby.. Pirlo'da olduğu gibi on numaralar sıklıkla defansif orta saha olarak dönüştürülüyorlar ve fakat farkı şudur ki saha içerisinde her iki mevkiyi de kotararak skora göre farklı dizilimi yaratabiliyorlar..Geride oyun kurucu Holtby ve ileride on numara Holtby.. Selçuk İnan ya da Alper Potuk'la bunlar mümkün olabiliyor.. İleride milli takımda Schweinsteiger-Kroos sonrasına gelecek isim Lewis Holtby olur..

Schalke toplamda muazzam bir sezon geçiriyor ve bu ikisinin yanına Huntelaar-Raul ikisili ve yunan oyuncuyu da(ismini bakmadan yazamam da) eklersek tamamdır..

Hiç yorum yok: