30 Ocak 2012

Giuseppe Bergomi!



..konuşmuş 519 kez İnter formasını giymiş efsane! Bundesliga hayranlığını da dile getiriyor Dortmund'un oyun tarzını beğenmesinin yanı sıra.. Bir de ligleri kıyasa girişmiş.

Serie A yapısal olarak Bundesligayı örnek alıyor ile başlamış. Özellikle ligdeki takım sayısının az olmasının daha iyi olduğunun üzerinde duruyor. Toplam performansın daha az maça bölünmesinden dolayı kaliteyi de arttırdığından bahsediyor.Asıl önemli ayrıntı ise statlardaki seyirci atmosferi bir yana Bundesliganın 18 kulubünün ekonomik açıdan incelendiğinde sadece İtalya'ya değil tüm liglere örnek teşkil etmesi gerektiğinden bahsediyor. "Bizde üç ligde 78 takım var ve pek çoğu iflasın eşiğinde.. dengesiz" diyor.

Global açıdan Premiere Lig, La Liga ve Serie A'nın Bundesliganın önünde olduğunu ve italyadaki antrenörlerin daha iyi eğitilmiş olduğundan bahsediyor. Aynı zamanda her ne kadar son dönemde Almanların kendi yıldızlarını yaratma konusunda muazzam bir aşama kaydettiğinin üzerinde dursa da yıldız sayısının diğer liglerde daha fazla olduğundan da bahsediyor.

Bence bu ikisi birbirlerinin sonucu gibi bir şey. Bundesliga kulupleri borçlanmayı göze alıp iflasa doğru yürüse pek çok yıldızı buraya getirebilir ama Bayern harici herhangi bir kulüp bir futbolcuya on milyonun üzerinde bir para vermiyor. Dahası bu denge bence "Financial Fair Play" tam anlamıyla uygunlandığında değişecektir diyoruz..

Hiç yorum yok: