6 Aralık 2011

Xavi & Puyol



Carles Puyol kaleci olarak başlamış futbola. Beton sahaların fazlalığı nedeniyle doktoru ona başka bir mevkide oynamasını söylemiş ve bu şekilde mevki değiştirip forvet olarak devam etmiş ki La Masia'ya girişi diğer bütün fubtolcularda olduğu gibi forvet olarak.. 1995 yılıında Barça'nın kapısından "forvet" olarak içeri adımını atıyor Puyol.. Van Gaal ise onu stoper olarak A takıma çıkarıyor 1999'da.. Hey gidi günler hey.. Toplamda 16 yılı geride bıraktı kaptan..

Xavi 1991 yılından itibaren Barça'da.. 11 yaşında adımını atıyor buraya. Öncesinde Espanyol taraftarı zira ailesi öyle. Dedesi Espanyol'un kaptanıymış 1968'de.. Lakin kendisi de Barça'nın kralı olmuş durumda. Altı kez La Liga Şampiyonluğu, 3 kez Şampiyonlar Ligi Şampiyonluğu 1 kez Avrupa Şampiyonu 1 kez de Dünya Kupası.. Bu adam üçüncü ligde oynar iken dahi amatör takımla şampiyon olmuştur. Kanında var kupa kaldırmak..

Barça'nın en fazla resmi maçlarda oynayan oyuncusu ve aynı zamanda en fazla Avrupa Kupası maçı oynayan oyuncusu gibi rekorları da var.. Daha ne olsun?

Hiç yorum yok: