21 Aralık 2011

Serie A: Palermo'nun teknik adam katliamı!




Walter Zenga göreve başlamıştı Palermo'da hatırlarsanız. . Tüm bu kaosu durdurur belki diye.. Lütfen dikkatle okuyun..

Çok değil 14 hafta sonra kovuldu. 23 Kasım 2009'da. Delio Rossi o günlerde Walter Zenga sonrası Palermo'nun başına getirildi. 32 yıl sonra Palermo kulübü Rossi ile kupa finali yaşasa da Rossi'nin kovulması için tek bir maç yetti. Geçen sene Udinese'den 7 gol yediği o karşılaşma sonrası kovuldu. 28 Şubat 2011.. Serse Cosmi bu ağır yenilgi sonrası Palermo'nun başına geçti.

Kaç gün kaldı?

Bir aydan dört gün fazla. Nisan ayında gönderildi ve Delio Rossi sezon sonuna kadar tekrardan takımın başına döndü ve fakat yeni sezona ise haziran ayının başında takımın başına geçen Stefano Pioli ile girdiler.

Ne zamana kadar?

Üç ay sonra Ağustos ayının son günü Avrupa Ligi başarısızlığı nedeniyle gönderildi. Devis Mangia takımın başına getirildi. Eylül 1.. Ne zamana kadar?

İşte o da bugüne kadar.. Derbiyi kaybedene kadarmış. Şimdi sıra Bortollo Mutti'de. Sadece sezonun bir devresinde üç farklı teknik direktör gördü Palermo'lu oyuncular.

2011 Ocak ayı.. Palermo'nun başında Delio Rossi. 2011 Mart ayı.. Palermo'nun başında Serse Cosmi.. 2011 Mayıs ayı.. Palermo'nun başına yeniden Delio Rossi.. 2011 Temmuz ayı.. Palermo'nun başında Devis Mangia.. 2011 Ekim ayı.. Palermo'nun başına Stefano Pioli..2011 Aralık Ayı.. Palermo'nun başında Bortollo Mutti

1 yıl içerisinde Palermolu oyuncular tam 6 teknik adamla çalıştı. Rossi iki kere geldi ve toplamda 5 farklı teknil direktör gidip geldi.

Henüz Serie A'da ilk devre sona ermedi ve fakat gönderilen teknik adam sayısı bir hayli fazla. Gasperini ile başladı ve bitmedi kovulmalar..

İnter, Bologna,Cagliari,Lecce,Cesena,Fiorentina ve son olarak da Palermo ilk devre bitmeden teknik adam değişikliğine giden kulupler oldu. Unuttuğum var mı acaba?

Dahası Palermo'dan Avrupa Ligi başarısızlığı sonrası gönderilen Stefano Pioli hemen Bologna'nın başına geçti. De Rossi ise geçenlerde Mihajlavic sonrası Fiorentina'nın başına geçti. Bu ayın başında Lecce'nin başına Serse Cosmi geldi. Yeter valla, başım döndü..

Böylesine değerli bir lige yakışmayacak hareketler bunlar..

1 yorum:

selaminko dedi ki...

serie a = tsl olsa gerek. biz bile bu kadar td kovmuyıoruz.