6 Aralık 2011

Sepp Blatter konuşuyor...



Fifa başkanı Bild'e konuşmuş. Burada dikkat çekici olan ayrıntı ise hakemler üzerine Almanya'ya yaptığı eleştiri.

-Futbola verilen değer bazen çok mu fazla? Alman hakem Babak Rafati kendisini öldürmek istedi.Gallili teknik direktör Gary Speed intihar etti. Baskı çok mu fazla?

Topluca yargı koyar iken dikkat etmeliyiz. Kimseyi hakem intiharlarının ya da teknik direktör ölümlerinin suçlusu ilan etmek istemem ama şu kesin ki hakemler üzerindeki baskı çok fazla. neden? Almanya'da olduğu gibi pek çok fedarasyon henüz profesyonel hakemliğe geçmiş değil. İki, üç hata yaparsan bir daha maçlara verilmiyorsun ve bu hakemler maç başına para alıyor. Burada hakem varolma mücadelesi içerisine giriyor ve bu sorunu Almanya yakın zaman içerisinde halletmelidir. İtalyanlar,İngilizler,Fransızlar'ın yaptığı doğrudur. Bir maçın sonrasında bir hakem tekrardan masasının başına dönsün, olacak iş mi?Hakemlerin profesyonel sözleşmelere ihtiyacı vardır ve bu aynı zamanda taraftarlar ve oyuncular tarafından daha fazla saygı görmesini sağlayacaktır. Dünya Kupası 2014'e sadece "profesyonel" hakemleri alıcağız..

Demem o ki burada Almanya adına söylenilen hemen her şey bizim için de geçerlidir. Yakın zaman içerisinde hakemler profesyonel sözleşme ile çalışmak durumundadır zira diğer türlü dünya kupasında bir hakemimizin olması pek de mümkün görünmüyor. Gol kameralarının ise İFAB tarafından onaylandığını ve bir aksilik olmazsa 2012/13 sezonundan itibaren kullanılacağını da müjdeliyor. 75 yaşında göreve devam etmesini ise yarım kalmış işlerin tamamlanması olarak belirtiyor ve yakın zaman içerisinde kadın yönetici/başkan da yönetime alacaklarmış.

Hiç yorum yok: