9 Aralık 2011

Säbener Straße!



Galatasaray'ın Florya'sı, Fenerbahçe'nin Dereağzı Beşiktaş için Ümraniye neyse Bayern München'in de Saebener Strasse'si odur. Bu bence tesislerin en önemli bölümü: Playstation.. PS gençliği olmayan otuz üzeri futbolcular yavaş yavaş emekli oluyorlar. Kim bilir on yıl sonra burası da müzelik olacak, hayat o kadar hızlı ki.. İmkanım olsa kulüp kulüp gezer ve büyük takım oyuncularının kendi aralarında oynadıkları playstaion maçlarını kayıt altına alır, toplamından bir film dahi çıkarırdım. Ribery misal Barça'yı alsın, Ronaldo elinde kol ile Messi'yi yönetsin filan.. Güzel olurdu kesinlikle.!


Sadeliği hoşuma gitti. Göz çıkarmadan ama bir o kadar da estetik.


Robben'in evi diyorlar buraya. Ondan izinsiz oyuncular giremez ve her şey ona göre dizayn ediliyormuş muş.. Hülasa oyuncuların ilk tedavileri burada oluyor.


Ne denir ki? Güzel.. çimmek için bire bir..


2008'de sonradan inşa edilen ek bölüm..


Burada rahatlıkla kafa dengi bir kaç arkadaş + sevgili ile 2 yıl dışarı çıkmadan yaşanılır



Curling salonu filan da var mıdır acaba?


burada atıştırıyorlar..


Başta da söylediğim gibi sade ve şık..


En önemli ikinci kısım burası. Rakip takımın analizleri, oynanılacak taktiği belirleme ve misal şikayetlerin dinlendiği toplantı odası... 2.8 metre büyüklüğünde ekranda beliriyor her şey. Daha fitnes filan pek çok ayrıntı var da..

2 yorum:

Alptekin dedi ki...

Film fikri harika aslında, muhteşem bir belgesel olabilir :) Milan'ın tesislerinin de inanılmaz olduğunu duymuştum. Kimbilir belki ilerde onu da görürüz burada ? :)

kafsinkaf dedi ki...

süper derleme olmuş hocam eline sağlık valla adamlar yapmışlar hakikaten sade ve şık ! :)