21 Aralık 2011

Putin-Neuer



Vladimir Putin bir Bundesliga hayranı. Gazprom ile yapılan sponsorluk anlaşması bir yana Putin'in bir Neuer hayranı olduğunu belirtmiştik. Schalke başkanı Clemens Tönnies her ne kadar Neuer'i Bayern'e satsa da son anda engel çıkardığının da altını çizmiştik. İşte o engelin miktarı da ortaya çıktı..

Geçen sene kupa finali sonrası Tönnies gidiyor Neuer'e.. Putin diyor seni her türlü takımda tutmak istiyor, ne istiyorsan verecek.. Yıllığına 10 milyon avro veriyor ve bu para da Putin'den geliyor ama yine de Manuel Neuer Bayern'e verdiği sözden dönmüyor.

Höness genel kurulda yine Neuer'e destek verdi. 500 bin avro kazandı "kim milyoner olmak ister" yarışmasında ve bu bir tesadüf değil çünkü bu çocuk çok zeki diyor. Diyor da diyor..Peki sadece başkan mı?

Ribery geçenlerde 300 avroluk kulaklığını kaybettiği için sinirliymiş,mutsuzmuş.. Neuer gizlice yenisini alıp hediye etmiş arkadaşına. Seviliyormuş çok.. Zira başka türlü daha transfer olmasının ardından yarım sene geçmeden bu takımda Lahm-Schweinsteiger sonrası en yetkililer arasında olup da karar noktasında fikri sorulacak oyuncu konumuna gelebilir mi?

Schalke başkanı üzerine basarak bir daha bir daha söylüyor. "Onun burdan gitmesinin nedeni asla ve asla para değildi.. Bir söz verdi ve ondan dönmedi". O sözü yıllık 10 milyon avro kazandırması bile döndüremedi.. Başkan "sportif açıdan onun yokluğunu olabilecek en iyi şekilde oldurduk ama karakter açısından onun yokluğunu hala hissediyoruz " diyor..

Putin ise bir ara Dresden'de beş yıl çalıştı. 1985-90 dönemi, duvar yıkılmadan önce. Almancası muazzam ki almanca öğretmeni ile evli. Schalke bir yana Bundesliga takipçisi. Belki de bu karakter yüzünden Neuer ile hala yakından ilgileniyor..

Hülasa Manuel Neuer çok yetenekli bir kaleci olduğu kadar karakter sahibi bir arkadaşmış.. Gittiği her kulupte başarılı olur..

1 yorum:

Çınar Fidan dedi ki...

Okulumdaki çocukların kalecilik rolü yaparken hepsinin "Neuer uçuyor ve topu tutuyor" demesi boşuna değil sanırım.Diğer takım taraftarları tarafından da çok seviliyor.