15 Aralık 2011

Mesut Eleştirileri..



Sıkı bir şekilde eleştiriliyor. Hiçbir şekilde anlamıyorum zira anlaşılması gerçekten zor bir durum.

Real Madrid bu sene boyunca şampiyonlar ligi dahil sadece iki maç kaybetti. İkisi de La Liga'da. Ligde bunun dışında "1" beraberliği var. Şampiyonlar Liginde altıda altı yaptı. Sezonun değil tarihinin en iyi dönemlerinden birini geçiriyor. Mesut'un katkısı Ronaldo ve hatta Higuain ve Benzema kadar olmadı ama hiç yok da değil. Geçen sezon boyunca oynadığı futbol ortada ve dahası takım oldukça iyi zaten.

Barça yenilgisi gereğinden fazla abartılıyor. Evet, Barça Real'i yendi ama ezemedi eskisi gibi. Çok net bir çıkış söz konusu. Tüm bunları bir kenara bırakıp Mesut'u satacaklarına kadar ileri gideceklerini hiçbir düşünmüyorum ama bugün Mesut için en iyi kulubün Real Madrid olduğundan da kuşkuluyum. Juventus ne kadar yanlış bir tercih olacaksa Manchester United ya da Arsenal o kadar doğru olur onun için..

Eğer giderse Premiere Lig olması gerekir. Özellikle bu gibi yetenekleri çok iyi bir konuma getirecek Ferguson ve Wenger onun geleceği açısından çok da kötü olmaz.

Bunun dışında 18 milyon avro verildi. Bugün dahi bu paranın fazlasını çıkarır kulüp. Hiçbir şekilde zarar etmez, ne ultimatomu, onu bunu anlamış da değilim. Mis gibi kar ediyorsunuz ve hiçbir zaman zarar etmeyeceksiniz. Kaka ile şöyle bir kıyasladığınızda aldığınız verim artı verdiğiniz para ve satışından alacağınız parayı düşündüğünüzde Mesut mu gerçekten büyük sorun?

Sadece Mesut değil Ronaldo dahil insafsızca eleştiriliyor. Guardiola'nın başarılı taktiği de güme gidiyor. O maçın kilit noktasıdır Dani Alves'i açığa gönderip Puyol'u Ronaldo'nun başına sarması ve dahası Busquets'in yer yer stopere geçip yer yer üçlü defans ile Madrid'in çökertmesi. Lakin o 6-2'lik 5-0'lık skorların dışında oyun olarak çok da kötü değillerdi.Ama işte orada hayat böyle..

Şu kesin ki tüm bu eleştirilerin altında doğru olan futbolcuların evlenmesi ya da Ronaldo gibi uzun süreli ilişkide olmaları performansları açısından çok çok önemli.Umarım Mesut da bu gerçeğin farkına yakın zamanda varır..

4 yorum:

M.Cagdas dedi ki...

Acikcasi Real'in neden bu kadar elestirildigini de anlamiyorum pek. Durum 1-0 iken kacirilan oyle pozisyonlar varki, ozellikle Ronaldo'nun cepheden vurup 10 suttan 9'unu gol yapacagi pozisyon, gol olsa belki mac kopacak. Yani biraz da basiret baglanmasi oldu gibi, belki de bu psikolojik bir soruna isaret ediyor bilmiyorum. Ronaldo, Benzema, baska bir macta rahatca gol yapacaklari pozisyonlari yapamadilar.

Ama ben bir Barca sempatizani olarak pek begendigimi soyleyemem, simariklik olacak belki ama, ozellikle gecen seneye gore, senin de dedigin gibi farki baya azalmis gordum.

Sarp Dirican dedi ki...

Zidane'nın, Beckham'ın veya Figo'nun Real Madrid performanslarına bakınca Mesut'un şu kısa sürede R.Madrid'e daha fazla katkı yaptığını ve bu katkıyı her maç yapabildiğini görürüz. Efektif oynamanın ve istikrar kavramının sembolü haline gelen Mesut'un satılmasının gündeme bile gelmesi endüstriyel futbolun "dünyaca tanınırlık" kavramının futbolun içini nasıl boşalttığını gösteriyor.

serkan dedi ki...

tamamına katılıyorum yazının böyle bir denyoluk görmedim madrid medyası ne yapmaya çalışıyor belli değil.

mre dedi ki...

Arsenal'e giderse Fabregas'ı unuturlar o kadarını söyleyeyim. Açıkçası Mesut'u fazla da izlememiş olmanın etkisiyle Real'de tutunamaz diyordum. Çok pis yanıldım. Bence Mesut'un sorunu çok zor işleri gösterişsiz ve kolayca halletmesi. Free-kick kullanmadan önce bacaklarını 1,5m. açmayı bilmezse böyle olur.