9 Aralık 2011

Devre arası olası transferler: İvica Olic



Nasıl bir futbolcudur ?

Onu tek kelime ile tanımlamak gerekirse Ernst'in ofansif versiyonu diyerek nasıl bir futbolcu olduğunu size anlatabilirim. Galatasaray'ın özellikle kenarlarının gerek gol attırma gerekse de forvetleşme konusunda beceri sahibi olmadığı ortadadır. Olic golcüdür ve dahası gol de attırır. Bugün hangi takıma giderse gitsin yüzde seksen ondan verim alabilirsiniz zira sahada basmadık yer bırakmaz. Onun artısı gole yönelik olması ile sınırlı değil. Terim takımının her zaman başarmaya çalıştığı tam saha prese muhteşem bir katkı yapar, tek başına sahada rakip takıma basmadık yer bırakmayarak oyun kurdurtmaz. Galatasaray onunla baskıyı daha da arttıracaktır. İkinci forvet rolünü de müthiş oynar.. Bir daha üzerinden geçmek isterim ki aşı tutmadı, buraya alışamadı ya da verim alamıyoruz gibi cümleler asla ve asla bu futbolcu için kurulmaz. Bayern München'in kupada final ligde şampiyon olmasında Robben ile beraber en çok payı olan futbolcudur. Muhtemelen yaşamının son turnuvası olan Avrupa Şampiyonasında oynamak istediği için formda kalıp kendisine dikkat edecektir. Lakabı "energizer tavşanıdır" zira yorulmak nedir bilmez, pres sevdalısı. Onun Hamburg dönemini çok iyi bilen bir futbolsever olarak uzaktan şutlarının etkiliğine de dikkat çekmek isterim. Hülasa gerek kadro yapısının eksikliğini gidermesi gerekse de uyum sorunu yaşamadan verim alabileceğiniz çok net "güzel" bir transfer örneğidir kendisi. Melo'ya rakip olabilecek kadar savaşçı bir ruha sahip inanılmaz faydalı bir oyuncu.

Eksileri:

Bizzat ben Fatih Terim'i yaşlı oyuncu alıyor, risk almaktan kaçınıyor diye eleştirir iken bu transfer tam da bu eleştirilen felsefeye yönelik. 32 yaşında. "tek kullanımlık". Hırçınlığı biraz olsun problem yaratabilir ve fakat daha da önemlisi geçirdiği ağır sakatlık. Tekrar etmesi, uzun süre sahalardan uzak kalması gibi sorunlar olabilir.

Transfer edilebilir mi?

Wolfsburg istiyor ve Bayern onu sezon sonuna kadar ikna etmiş gibi görünüyor ama o gideceğim diyor. Sözleşmesi sezon sonunda bittiği için çok büyük bir bonservis istenmeyecek ve eğer Oliç isterse bence bu transfer gerçekleşir. Wolfsburg'u geride bırakmak Galatasaray için çok zor olmaz. Şu an için futbolcunun istediği şey sürekli olarak forma giymek. Bunu da Galatasaray'da rahatlıkla başarabilir.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

rus basını da salyalarını akıtarak bahsediyor kendisinden; ama sürekli olarak da wolfsburg'u ekliyorlar yorumlarına. ömür törpüsü gibi bir adam defans oyuncuları için.

bir de hocam, mario götze karşılığında arsenal arşavin ve para önermiş filan diyorlar. bilgin var mı bu konuda? (nerede okuduğumu da hatırlamıyorum.)

Bugra Sisman dedi ki...

8 pack

gökhan42 dedi ki...

Wenger gotze yi eninde sonunda alacak

gökhan42 dedi ki...

Wenger gotze yi eninde sonunda alacak