24 Kasım 2011

Kaptan'ın Dönüşü!



Ligde fırtınalar estiren Dortmund'un aksine çeyrek finali garantileyen inişli çıkışlı grafiği ile Bayer Leverkusen oldu. Üstelik bu performansın içerisinde "artık bitti" denilen Michael Ballack'ın rolü de bir hayli fazlaydı. Bild'in maç sonrası verdiği notlarda en iyisi olan 1'i sadece o hak ediyordu gol atmamasına rağmen..

Chelsea ve Valencia'nın olduğu zorlu bir gruba düşmüştü Bayer Leverkusen. Grubuna İspanyol ve İngiliz takımlarını alan Leverkusen'in şansı çok fazla yoktu görünürde ve fakat evinde sürekli kazanarak 9 puanı cebe indirip diğer iki güçlü rakibinin beraberlik ile sahadan ayrılmasının avantajı ile çeyrek finali garantiledi. Üçlü averajda her ikisinden aldığı üç puan ile diğer iki rakibinin birbirinden alamadığu üç puan nedeniyle çeyrek finale adını yazdırdı. Genk'i deplasmanda yenerse grubu da birinci bitirebilir.

Maç öncesi Leverkusen'in önemli oyuncusu Schürrle grip nedeniyle forma giyemedi.Reinartz'ın yerine Ballack ile beraber oynamaz dediği Simon Rolfes'i kaptanın arkasında defansif orta saha oynattı ve Robin Dutt yaptığı değişiklikler ile maçı çevirmeyi bildi. Son saniyede gelen gol ise şans ile geçiştirilemez zira içerisinde bulunduğu her takımı finale taşıyan ve fakat orada da sürekli kaybeden bir karakterin maça inanması da vardır burada: Michael Ballack..

Şampiyonlar Ligi tecrübe ister. İki artı iki dörttür. Sadece Raul'un olması inanın bana Schalke'ye geçen sene yarı final oynattı. Okuduğum bütün kitapların içerisinde oyuncuların hemen hepsinin bu lige verdiği önem çok fazla ve haliyle bizzat kendilerinin yarattığı baskı ile mücadele etmek kolay değil. Sahada onlardan bu sorumluluğu alacak karaktere ihtiyaç duyuyor takımlar.

Michael Ballack oynadığı 100.Avrupa Kupası maçında gol atamasa da sahanın tartışmasız en iyisiydi. Sezon başı ben dahil hemen herkesin sıklıkla eleştirdiği oyuncu performansı arttıkça sessizliğe gömülüp futbolu bırakmayı düşündüğünü dile getirerek kabullenilmiş bir yenilgiyi dışa yansıtır iken bugün zaferin mimarı konumunda..

İster misiniz bir Bayern München - Bayer Leverkusen karşılaşması olsun ve Lahm-Ballack son kozlarını paylaşsın burada?



Oyuna girer girmez Sam'in ortasına kafayı çaktı ki bu Leverkusen'in uyanışı oldu. Bir tarafta Kiessling diğer tarafta Eren.. İkisi de kaliteli, yetenekli merkez forvet ve fakat takımlar şu son devirde tek forvetli sistem üzerinden yürüyor ve her seferinde birinden biri yedek kalıyor. Güzel haber ise Mehmet Scholl'un öngördüğü gibi futbol yine ve yeniden iki forvetli sisteme doğru bir ilerleme de gösteriyor..

Leverkusen de Robin Dutt da Michael Ballack da rahat bir nefes aldı. Bakalım bu serüvende nereye kadar ilerleyebilecekler?

Hiç yorum yok: