26 Kasım 2011

Dortmund - Schalke!



Dortmund ile Schalke yani Ruhr derbisi keyiflidir. Her iki kulubün de taraftar sayısı inanılmaz rakamlarda olduğundan dolayı kayda değer en önemli Bundesliga derbisi de budur. Zaten bu bölgenin takımlarının kendi aralarında yaptığı maçların heyecanı ve önemi diğer bütün eyaletlerden daha fazladır. Rostock-St.Pauli'yi bir kenara bırakırsanız kuzeyde bir barış havası içerisinde geçer maçlar.. Burada ise tam anlamıyla savaş..

Dünya futbol tarihi içerisinde hak ettiği saygınlığı derbisel bazda edinememesinin temel sebebi aynı anda uzun süre zirvede yer almayı başaramadılar. Juventus-Torino ya da Bayern München - 1860 München'den farkı da taraftarların başarıdan bağımsız takımlarını destekleyerek büyük kulüp olma özelliğini sürdürmeyi başarmalarıdır.

Schalke'nin güzel zamanlarında Dortmund yoktu ya da tersi. Ki Schalke 80'li yılların asansör takımlarındandır nazi döneminin daimi şampiyonu olduğu gibi.. Dortmund da tersi işte..


Artık her iki takım da güçlü ve Bundesliganın zirvesinde yer alıyorlar. Dolayısla maçları daha bir heyecanlı daha bi güzel.. Dün Schalke şampiyonlar liginde yarı final oynar iken bugün de Dortmund bu ligde top oynuyor. Bugün birisi ikinci diğeri üçüncü.. Dahası yatırımlarını iyi yapıp geleceğe doğru daha emin adımlarla yürüyorlar ve bu çıkışlarını devam ettirebilirlerse keyif artar ama burası Bundesliga. Bayern harici her kulüp her an düşme potasında kendisini bulabilir.. Şimdilik hazır zirvede yer alıyorlar iken tadını çıkaralım derbinin..

16:30'da!

Dortmund: Weidenfeller - Piszczek, Felipe Santana, Hummels, Schmelzer - Leitner, Kehl - M. Götze (Perisic), Kagawa, Großkreutz - Lewandowski

Schalke: Unnerstall - Uchida, Papadopoulos, Matip, Fuchs - Jones, Holtby - Baumjohann, Raul, Draxler - Huntelaar

Bugünkü maçta ne olur derseniz beraberlik derim.. 1-1!

Hiç yorum yok: