28 Ekim 2011

Breitner & Schuster



Spiegel'in güzel bir servisi var, geçmişindeki bütün sayıları sayfa sayfa okuyabiliyorsunuz. Geçenlerde gözüme çarptı Breitner ve Schuster gerginliğine dair bir detay..

Schuster sevmezdi Breitner'ı. Hak veriyorum zira o tam anlamıyla Bayern'in ve milli takımın patronuydu. Kendisinin dışında kalanlar için durum çok iç açıcı değildi. Bu duruma üstelik 21 yaşında karşı gelmek çok kolay değil, karısının bunda büyük payı olsa da tam bir Schusterlik vakka. Spiegel milli takım varyasyoları içerisinde Schuster'i de ekleyince ispanyadan mektup yazmış. Kaba hatlarıyla şöyle bir şey

" Orada Breitner'in oyuncağı olacağıma İspanya'da kral olurum"

içeriği oldukça ilginçti.

" Breitner dönüşü sonrası Derwall ile ilk konuşmasını hatırlıyorum.. "Bizim ikimizin de hedefi aynı. Dünya Kupasını kazanmak" Onun hedefi buymuş, peki yanındakilerim? Çanta taşımak ? Onunla beraber koşmak?

... Ben onun istediği gibi defansı süpüreceğim, arkasını kollayacağım. Yok, ben onun çim makinesi değilim. Onu yapacağıma gider Barcelonada nasıl istiyorsam öyle oynar, gollerimi de atarım.!

"..Hamburg'da bir Avusturya maçı öncesi Derwall geldi ve kendi aranızda konuşup rolleri paylaşın dedi. Breitner eline bir tanesinin adının Schuster olduğu bir kaç tane kibrit çöpü alıp ordan burdan oklar çıkarıyordu ki kabaca benim de neyi nasıl yapmam gerektiğini gösteriyordu. Ben kendi bildiğim gibi oynadım ve Breitner'in pek de hoşuna gitmeyen güzel kritikler aldım maç sonrası..."

"..Onun kankası Rummenigge benim olgunlaşamadığımdan bahsediyor sürekli. Breitner da karımın sürekli işe karışıyor olmasından rahatsızmış. O olgunlaşamadığı dediği adamın bugün ikinci çocuğu oldu ve karım için de bugünlerde milli takım konusu birinci değil gündeminin bininci sırasında ancak yer alır."

"..tekrarlıyorum: Benimle dünya şampiyonu olursunz ya da olmazsınız, umrumda değil. Artık beni dünya kupası konularıyla bunaltmayın. Karımı da bu işin dışında bırakın. Benim sürekli onun fikirlerine önem akıllıca bir tavır.. Breitner da karısını dinlese iyi olur"

daha saydırıyor da saydırıyor.. sonlara doğru..

"Ben dünya çapında oyuncu olan Breitner'a karşı değilim ama o da futbolu kendisi icat etmiş gibi davranmasın. Dünya kupasından bir ya da iki hafta önce ayağı kırılsa, sakatlık geçirse ne olacak? Elbette bunu istemem, ben bunu kimse için istemem ama sadece tek bir oyuncuya bağlı milli takım böyle bir durumda turnuvaya hiç katılmasa daha iyi.."

Sonradan arkadaş filan da oldular ama uzunca bir süre bu milli takımda olma ya da olmama üzerinden kapıştılar..

4 yorum:

Adsız dedi ki...

" Orada Schuster'in oyuncağı olacağıma İspanya'da kral olurum"

schuster yerine breitner olmayacak mı?

Borges dedi ki...

:) eyw.. düzelttim.

Adsız dedi ki...

o değil de adammış hakkaten schuster. adamın dibi.

powerslide dedi ki...

iki cambaz bir ipte oynamıyor işte :)