21 Ağustos 2011

Podolski Gelir mi ?



Podolski gelir mi ?

İki açıdan bakalım. Ekonomik ve Sportif. Hemen kapatalım baktık yeterince: Gelir.. Ekonomik açıdan daha iyi bir teklif sunacağımız ortada iken ilk iki maçını kaybeden ve gittikçe küme düşme potasının daimi müşterisi konumundaki Köln'ü bırakıp Şampiyonluk kovalayacağı Galatasaray'a gelmesi sportif açıdan da bir gelişmedir.

Kaptanlığını aldılar elinden.. O Bayern sonrası özelllikle Premiere Kuluplerinin ve Almanya'nın diğer devlerinin başına üşüştüğü bir sırada duygusal davranıp eski takımına geri dönmüştü. Eğer kaptan yapılmamış olsaydı bu sorun olmazdı ama elindeki bir şeyi alırsanız bunu nankörlük olarak algılayabilir oyuncu. Podolski milli takımda Schweinsteiger-Lahm seviyesinde olmasına rağmen kaptanlık için adı geçmez ve o da geçirmez.. Bireysel takılır.. Amma velakin geçen sene onca güzel performans sergilediği halde pazu bandı ile sene başında bunun alınması saygısızlık gibi bir şey aslında.

Sorunu o tatlı adam Solbakken olmadığı açık. Sportif direktör Volker Finke.. Kulube hakim ve başarısız sonuçlarda teknik adam gitse de bu adam kalacak ve Podolski sorunu da yaşamaya devam edecek.. Bir başka kulbe gitmesi olağan.. Neden Galatasaray olmasın? Tek bir sorun var o da kulubün taraftar korkusu nedeniyle satmaya yanaşmaması..

Memleketimizde haberler çıksa da henüz daha bu tarafta basın bu konuyu ele almadı. Ben Podolski değil ama Köln kulününün şu konumda böyle bir risk alacağını tahmin etmiyorum ama Podolski ısrar eder gitmekte diretirse kulup de bunu bu şekilde aksettirirse her şey olası..

26 yaşında. Götze'nin adı geçse yüzde yüz iş yapar diyemeyiz ama şunu belirtelim: Milli takımın yıllardır değişmez oyuncusu ve kulup takımında yedek kaldığı dönemde dahi o formayı Löw ona verdi ve vermeye devam edecek gibi her ne kadar Schürrle-Reus v.s. gibi çok önemli rakipleri olsa da.. Demem odur ki uyumsuzluk durumunda dahi Bundesliga piyasası olan ve geri satışı mümkün bir futbolcudur. Denemeye bir hayli değer..

Olur da transfer gerçekleşirse çok daha ayrıntılı bir şekilde elbette burada..

Hiç yorum yok: