23 Ağustos 2011

Podolski Gelir mi? #2



1- Köln satmaz. Satmak istemez. Arda'dan farkı böyle bir oyuncu giderse Sportif direktör ve başkan da aynı şekilde gider. Çünkü Misimoviç'in Arda'nın aksine bu oyuncunun gitmek istemesinin nedeni en azından taraftar algısında 'yönetim suçu' olarak yer etmiştir. Şimdiden Finke'yi tehtit etmeler başlamış.. "Poldi giderse Finke de hiç durmasın yoksa biz göndeririz onu"

2- Podolski satılırsa bu 9 ya da 10 milyona olmaz. Adamın gelişi zaten budur. Bir ihtimal Podolski'nin alınışında katkıda bulunan sponsorların zorlaması olur ki yine bu rakam 9 olmaz. Köln ekonomik krizden Podolski'yi satarak kurtulmak isteseydi Bundesliga içerisine bu fiyattan fazlasını bulurdu. Dortmund olsun Wolfsburg olsun Bremen olsun verirdi.. Bir ihtimal hepsini bir anda peşin vermesi aradaki farkı kapatır.

3- Podolski Galatasaray'a gelmek ister. 26 yaşında ve yetenekli olması bir yana İspanya ile beraber şu an Avrupa'nın en formda takımı Alman milli takımında oynamasına rağmen bir Bayern faciası yaşadı. Dolayısla çoook büyük kuluplere gitmek gibi bir hevesi yok. Memleketim dedi kalbim orada dedi gitti Köln'ün başına onca kulup onu ister iken.. Şimdi de kafası attı gelir Galatasaray'a.. Samimidir ama. Gelmek istiyordur paradan bağımsız ikna edilmiştir zira duygularıyla hareket eder çokca.. Onun pozisyonundaki hiçbir insanoğlu Bayern sonrası milli takımda isminden herkese söz ettirdiği noktada Köln'e gitmezdi. Değişik ve arıza bir adam.."Neden" diye sormayın zira senin benim doğrularımdan çok başkalarına sahip..

4- Aslında taraftar baskısı olmasa Köln satar. İşine gelir. Solbakken'in yeni sisteminde yine o sorun yaşayacak ki gitmesinin bir başka nedeni de budur. Dahası Köln onu gönderse dahi bu bölgeye sol kenara oyuncu almaz Jajalo orasını doldurur. Oradan gelecek parayla gider Helmes'i alırlar.. Bir dönem Podolski ile iyi bir ikili olmuş eski forvetlerini.. Yani: Taraftar baskısı olmasaydı Köln rahatlıkla Podolski'yi 9'a değil de 12-13'e satar ve yerine alacağı oyuncularla yeni bir başlangıç yapardı. Sadece Podolski'siz Kaiserslautern'e karşı oynanılan futbol dahi yönetimi sportif açıdan onun yokluğunun çok büyük problem olmayacağı konusunda ikna etmiştir. Amma velakin Köln dediğin şehrin bir taraftarı var ki..

5- Podolski işleyen bir takımın içerisinde oynar. On numara gibi fantezileriniz varsa şimdiden bir kenara bırakın bunu. 4-3-3'ün ideal sol kenarıdır. Forvet arkası oynar ama asıl yeri bence sol dış forvet.. Arda'nın tersidir aslında. Çalımcı filan değil ve fakat muhteşem bir şut tekniğine sahip. Kenarlara biraz farklı da olsa inebilir, gole götürebilir. Kombinasyon futbolunda önemli bir yere de sahiptir. Takım kötü giderse Podolski'den medet ummayın. Ben olsam ilk hedefimi Diego yapardım her bakımdan.. Amma velakın Poldi de diğer mevkilerde sorun olmazsa ve sistem oturursa gole yakınlığı nedeniyle hücum futboluna çok ciddi katkıları olur. Daha da önemlisi Melo-Selçuk ve bir düz orta saha olduğunda Diego sistem dışı kalır ve Podolski de kaçınılmaz alternatif olur.(Transfer olursa geniş çaplı inceleriz burada) Beğenmezseniz de satarsınız yine Bundesligaya zira Schürrle gibi alternatifleri olsa da Löw ondan kolay kolay vazgeçmez. Adam Bayern'de forma giyemezken her daim Löw'ün ilk onbirinde yer buldu.. Galatasaray'da da bulur ve bu da piyasasını sizden habersiz yükseltir burada ne yaparsa yapsın..

6- Arıza bir adamı alıyorsunuz. Köln'de prens adam.. Abartısız Kral'ın oğlu. Ne yapsa tolere ediliyor. Taraftarları bilirsiniz.. Arda'nın resmi olarak Manchester City'den teklif almasına rağmen Galatasaray'a geri döndüğünü düşünün.. Premiere Lig yerine Galatasaray'a dönüyor. Siz böyle bir oyuncuyu her konuda hoş görüp tepenize çıkartmaz mısınız? Durum bu. Gelirse burada da benzer sorunları olacaktır..Şimdiden bilin.. Diego'nun da yıldız sendromu olur ama onun çirkefliği inanın bana burada onun avantajı olacaktır. Podolski ise Misimovic'den beterdir. Kendi bildiğini okur çokca.. Ama Diego olsun Podolski olsun Terim'e güveniyoruz çokca başka bir şeye değil.

7- Adnan Öztürk'ün aracı olmasını istediği Ayhan Tumani "boşa bir çaba olur" demiş. Bana sorsaydınız ben de öyle derdim. Tüm bunlara rağmen tutup da bu adamı söylenilen fiyata transfer ederse Galatasaray işte başarı budur. Helal olsun diyorum şimdiden ama inanın bu fiyata buradan bu oyuncuyu almak çok zor..

8- Ben bayılmıyorum Podolski haberlerine. Nasıl oynadığını, sisteme uygunluğunu ve oyun tarzını sabahlara kadar keyifle tartışırım ama geldiydi gelmediydi geyikleri sıkıyor beni. Baygınlık bile veriyor ama şunu düşünün: Kaç kişi bunu size soruyor mailde tivitirda.. Kaç insanoğlu merakla bekliyor gelişmeleri ve biz koşullandırılıyoruz haliyle. İki üç çeviri ile bilgilendiriyoruz insanları.. GS taraftarı olmayanlar beni de hoş görsün.. Gelirse Podolski artık prens değil.. Kral olsun.!

1 yorum:

Dabenti dedi ki...

Ben şunu merak ediyorum.
- 12m euro'ya 24 yaşında altyapınızdan çıkardığınız Arda'yı satmışsınız. Türk statüsünde oynayan bir oyuncu.
- Yaklaşık aynı paraya 2 yaş büyük ve yabancı statüsünde oynayan bir oyuncu almak mantıksız bir hamle değil mi?

Benim düşüncem öyledir. Podolski'yi 3 sezon sonra 15-20'ye satabilme ihtimali olsa mantıklı bulurdum ama öyle bir ihtimal olmadığı belli. Yine ölü yatırımlar.

Süperlig'i kazanmak için(Avrupa'da da yokuz üstelik) Melo-Muslera-Podolski gibi adamlara dünyanın parasını dökmeye ihtiyaç varsa ben yıllardır farklı bir lig izliyorum.