16 Ağustos 2011

Neven Subotiç Azmi.!



Neven Subotic Klopp'un Mainz'dan Dortmund'a geçmesiyle hocasının yanında Dortmund'a gelmişti. O dönem burada da yine işlemiştik ki ikinci Bundesliganın yanlış hatırlamıyorsam en yüksek bonservisi ile transfer olmuştu birinciye..

Amerika-Bosna Hersek- Sırbistan-Almanya gibi dört milli takımda da oynayabilirdi ama o babasının memleketi Sırbistan'ı seçti. Neden bu seçim biliyor musunuz peki? Nasıl çıkışı oldu onun..

Sene 2005.. Amerikada GT Bray Park'da babası ile her gün antrenman yapıyor bu çocuk. Azimli.. Çalışıyor ve biraz da şanslı zira o parktaki çalışma esnasında USA U17 milli takım yardımcı antrenörü onu burada keşfediyor. Milli takıma çağrılıyor buradan ve takımla beraber antrenman eder iken U.S.A vatandaşı olur olmaz da U.S.A milli takımının formasını da giyiyor FORVET olarak.. Bugün 20 milyonu aşkın bonservis fiyatıyla defans oyuncusu olmasını daha çok antrenörünün yönlendirmesi sonucu başarıyor..

Dortmund zorluk çıkaracaktır ama yakın zamanda bir Premiere Lig transferi gerçekleştirecektir. Bir taliplisi çok fazla oradan.. İki bu adam tam bir Premiere Lig sevdalısı. Bekliyoruz..

Hiç yorum yok: