17 Ağustos 2011

Kral gitmek istiyor..



Son hafta oynadığı karşılaşmalarda girdiği ikili mücadelelerin yüzde doksanını kaybetti. İki pozisyon yakaladı ve onlardan birisini muheşem bir aşırtma sonucu golle sonuçlandırdı. Buna sevinmedi bile.. Kral rahatsız Kral huzursuz.. Gitmek istediğini de yönetime bildirdi amma velakin o takım Blackburn değil diye de belirtti. Heldt Raul'un Blackburn'e gitmek istemediğini ve fakat Schalke'den de ayrılmaya niyeti olduğunu kendilerine ilettiğini belirtti. Yine de Schalke Raul'u bırakmak istemediği bir kez daha belirtmekten çekinmedi.

Neden Raul rahatsız?

Geçen sezonun sonlarında sözleşmesini uzatmak istedi. 2012 değil 2013 olsun istedi ama bu yönetim tarafından kabul edilmedi. Birinci ve bence asıl neden budur. İkincisi ise Rangnick onu son adam olarak değil 4-3-3-'ün ortasında hücuma dönük orta saha oyuncusu olarak kullanmak istemesi. Rangnick dik kafalıdır. Konsept futbolu oynatan teknik direktörlerin en tepesinde yer alır.Vazgeçmez dediğinden.

Bu ne demektir?

Herkes gibi bu yaşında koşacak ve golcülüğü kadar içeriye derin paslarını da konuşturacak ama öncesinde akının kesilmesinde -ki bu oyunun temelidir Rangnick de- pek de küçümsenmeyecek rolü olacak.. Magath'da çok başarılı oldu ve rolü forvet arkası ya da forvet idi. Bugün ise çok başka..

Sözleşmesi yenilenmedi ve yeni rolünü de beğenmedi. Gitmek istedi.. Blackburn'ü kabul etmedi. Şimdi ise Helsinki maçı için kadroya alınmadı. Sportif direktör bunun nedeni olarak suni çimleri gösterdi ve sakatlanmasını istemediğini söyledi bir diğer kadroya alınmayan yeni sakatlıktan kurtulmuş Jones gibi.. Pek çok kişi ise olası bir transferine Avrupa'da oynamış olmasından dolayı zorluk çıkartılmaması için bu kararın alındığını düşünüyor.

..ayıp ediyorlar Kral'a.. O yaşında kendisinden beklenileni vermiş alınma nedeni olan Şampiyonlar Ligi gollerini takır takır atarak kendisine ödenilen paranın mislisiyle geri kazandırmış çok güzel karakteri olan efsane bir futbolcudur. Nereye giderse gitsin gollerini yeteneğiyle değil karakteriyle atacaktır ama umarız ki şu uyum yakalanmış iken burada kalır.. Gözümüzün önünde aşırtmalara devam eder..

2 yorum:

delorean dedi ki...

Tamam işte Dortmund alsın.Klose kaçtı Raul kaçmasın bari.Tam aranan adam.' yıllık sözleşme de verir ona Dortmund. Gerçi Schalke'den dortmund'a adam gitmez de :)

kuzen larry dedi ki...

beşiktaşa gelir mi acaba?