30 Ağustos 2011

Götze'ye 40 Milyon.!



Arsenal'ıın 40 milyon avroluk teklifi reddedildi.

Sokak futbolcusu derler ama sokaklarda ömrü geçmemiştir Mesut gibi. "eğitimli sokak futbolcusu" onun bir başka adıdır. Doğduğundan beri antrenmanlarda kendisi. Onun üzerinde farklı teknik adamla çalışmıştır 'henüz daha yirmisine basmamış Almanya'nın en büyük yıldızımız diyerek piyasaya sürdüğü bu genç çocuk.. Madrid'de harikalar yaratan Mesut'un milli takımdaki yerini dahi ciddi anlamda tehtit ediyor..

Mario Götze. 2009'da 200 avro bile yoktu fiyatı ve bugün sportbild'i geçtim kicker'in iddialı sunumuyla Salı günü reddedilen 40 milyon avroluk bir teklif aldı Arsenal'dan.. Almanlar içerisinde bu bir rekor olabilir zira Ribery'i 86 milyona satmamıştı Chelsea'ye o başka.

Arsenal'a cuk diye otururdu. 19 yaşında olmasına rağmen yaşıtlarının aksine taktiksel olarak çok iyi yetiştirilmiş durumda yeteneğini bir kenara bırakırsanız.. Mourinho'nun da Alman alt yapısına biraz daha fazla önem vermesinin temelide burada yatıyor zaten.

19 yaşında 40 milyon eden çok fazla oyuncu yok bu piyasada ve artık biraz da bu yükü psikolojik olarak kaldırabileceğine bakıyor onun geleceği..

15 yaşından beri geliyorum ben diye bas bas bağırıyordu. Sonunda geldi..

Dortmund'un Watzke'si bu kulubü kurtaran isimdir, peygamberi olarak yaşamalıdır orada. İflasın eşiğinden aldı ve 136 milyon gelir ve bunun 9.5 milyonu kar olacak seviyede rekor kırdı. 20 milyona Barrios'u yine aynı rakama Subotiç'i satmayan bir adam. 40'a da Götze'yi satmadı.. Bence Götze sonrası satmaya kalksa bu ligin tartışmasız en iyi defansı diyebileceğim Hummels da benzer fiyata pazarlayabilir. Toplamda 13 milyon harcadığı beş-altı oyuncusunun bugün Transfermarkt değeri 100 milyon.. Satsa daha fazlasını elde edebilir.

Lakin 40 milyon da para.. Ben olsam satardım. Bir daha bu parayı edemeyebilir, futbol çok farklı etkenlerin bileşiminden bir sonuç çıkarıyor. Sözleşmesi böyle güçlü olmaz, Götze bu kadar gündemde olmaz v.s. Yine de saygı duymamak mümkün değil işte..

2 yorum:

Maslow dedi ki...

Götze'yi Neymar kadar değerli kılan yeteneklerinin yanında mental alt yapısının güçlü olmasıdır. Gerçekten çok değerli ancak maddi anlamda en top günlerini yaşıyor. Bana kalırsa bu paraya satılmalıydı.

emireri dedi ki...

benm bu sezonku keşkem neciptir.. fabregasın arsenalden gönderilmesinin ardından wengerin beşiktaşımdan söküp almasını, daha sonra dünya futboluna sunmasını istediğim adam.. harcamasak keşke şu çocuğu...