29 Temmuz 2011

Ben de yapabilir miyim acaba ?



Ronaldo muhteşem bir frikik daha çıkardı Berlin'de.. Efendim hayran kalmamak mümkün değil ve hemen Berlinliler de 'acaba biz de yapabilir miyiz' diyerek çalışmaya başlamışlar.





Patrick Ebert - Ki kendisi arıza ama yetenektir- böyle bir frikiği aynı şekilde gerçekleştirmenin mümkün olmayacağını söylüyor. Ronaldo'nun bunu her seferinde topu aynı yere göndermesinin insani bir şey olmadığının üzerinde duruyor.



Tunay Torun ise onun frikiklerinin neredeyse penaltıdan farksız olduğunun üzerinde duruyor.

' Ronaldo'nun bunu her antrenman sonrası ekstra çalıştığı söyleniyor. Ama ben bunun çalışarak yapılabileceğinden kuşkuluyum. Onun ayağı bizden farklı şekilde gelişim göstermiş olmalı'

Ben ise toplamda çalışmanın yetenek kadar önemli bir ayrıntı olduğunu bir daha üzerinden geçmek isterim. Ronaldo'nun frikiğinden ziyade örnek alınması gereken özelliğinin hemen herkesten fazla çalışkan olmasıdır. Onca zaman sakat kaldığı idmansız geçirdiği günler oldu bir gram yağ gördünüz mü adamın vücudunda? İki hafta sakat kalıp idmandan uzakta olunca götü başı on beş kilo alanlar öncelikle o hırsı ve çalışkanlığı göstersin.. Sonra bir yerde belki yeteneğinin sırrına da sıra gelir. Yeteneği olanların bir gün üst seviyeye gelip gelmeyeceği tartışılır ve fakat tembel ve işine saygısı olmayan futbolcuların pek bir yere gelemeyeceğinin garantisini veriyoruz..

Hiç yorum yok: