19 Haziran 2011

Tomas Ujfalusi denilince..



..benim aklıma 2000-01 Bundesliga sezon finali gelir. Ne sezondu be.!

Schalke yarım asırdır kovaladığı şampiyonluğu sonunda elde edebilecek mi? Bayern yine her zamanki gibi şampiyon olacak mıdır?

Puanlar eşit girilir 33.haftaya.. Bayern beşinci dakikada golü yese de 56'da beraberliği yakalar iken Schalke de 0-0.. Averaj üstünlüğü Schalke'de olduğundan bu skor haliyle Schalke'ye yarıyordu. 89.dakikanın sonlarına doğru.. 30 saniye içerisinde iki gol haberi birden gelir. Bayern atar Schalke golü yer.

Artık son haftaya 3 puan önde girer Bayern ama averaj üstünlüğü Schalke'de. Bayern'e çok zorlu Hamburg deplasmanında gereken sadece bir puandır. Schalke ise düşmemek için kendisini yenmek zorunda olan Unterhaching karşısına çıkar..

Efendim Unterhaching golü atıp öne geçer.. Sonra ikinci golü bulur. Şampiyon Bayern'dir ama maçlar bitmemiştir.

Schalke farkı önce bire indirip sonra beraberliği sağlar. Bayern'in yiyeceği bir gol Schalke'yi şampiyon yapacaktır ama golü Schalke yer.. 3-2 geridedir. Maçlar bitmemiştir.

Schalke geriden gelip golleri teker teker atar ve beklemeye başlar. Tek gereken şey Bayern'in yiyeceği bir gol.. Ve o gol 89.Dakika'da yakından tanıdığımız Marek Heinz'in ortasında Barbarez'in vuruşu ile gerçekleşir. Bayern son saniyede golü yemiş ve Schalke ise 2-0 geriden geldiği maçı iki kez yenik düşmesine rağmen galibiyetle sonlandırmıştır bile..

Ama maçlar bitmemiştir..

Schalke'de spiker yanlış anons yapar, Bayern maçını bitirir ve tüm stad dört dakika boyunca elli yıldır çektikleri özlemi dindirircesine sevinir.

Ama maçlar bitmemiştir..

Dakika 94. Ujfalusi'nin ayağıyla ittiği topu kalci alır ve Markus Merk'in bir daha Schalke maçı yönetememesine neden olan geri pas olarak değerlendirmesi gelir. Effenberg çıkar Andersson'a vurması gerektiğini belirtir. O top gol olunca ortalık yıkılır gönüllerin şampiyonu Schalke ise herkesten fazla...

1 yorum:

Unknown dedi ki...

icimden geldi: allah belani versin bayern :)