8 Haziran 2011

Luis Enrique Roma'da.!



Luis Enrique ilk büyük teknik adamlık deneyimine adımını Roma'da atacak. Bu benim adıma önemli ve sürpriz bir gelişmedir zira istisnai bir durum söz konusu. Diline, kültürüne yabancı bir teknik adam tercihi artık Avrupa'da çok zor bulunuyor. Şurada işlemiştik bu konuyu..

Luis Enrique'nin geçmişi belli. Real Madrid ve sonrası Barça derken emekli oldu. Barça'nın B takımında ise müthiş işler yapmış. Barça B aslında bir üst lige dahi çıkacaktı ama yasa buna izin vermedi. O müthiş Barça futbolunu kanıksamış ve gençlere aşılayabilmiştir. Roma bunun peşinde zira gelen geçen onca teknik adam sonrası en önemli eleştirisi göze hoş gelen futbola olan uzaklığı.. Roma yönetimi nasıl ki futbolcu konusunda Barça kaynağına yönelme olduysa burada da aynı şekilde düşünmüş olacak ki böyle bir adım attı.

Luis Enrique modelini biz çok fazla uyguluyoruz ama bu çok büyük bir risktir. Fazlasıyla merak ediyorum gelişmeleri.. Enrique bir başka yerde uygulanamaz denilen Barça modelinin benzerini ya da kötü de olsa kopyasını kısa sürede Roma'ya yerleştirebilir mi ? İki farklı ülke,lig ve futbol kültürü farkının her ne kadar İtalya ve İspanya arasında bizdeki gibi olmasa da yarattığı uçurumu barça modeliyle kapatabilir mi ?

Roma çok ciddi bir risk almıştır ama artık teknik adam göndermeyi alışkanlık haline getiren bu kulup bir anlamda devrim de yaratacak bir adımı atmıştır.

Napoli, Udinese sonrası bu sene takip edeceğim seni Roma..

Hiç yorum yok: