1 Haziran 2011

Burak Kaplan Savunması.!



Disiplinsiz dedim. İki nedeni vardı. Fürth'e giderken özellikle ilgi duyduğum oyuncu olmasından dolayı üzerine düşüp bilgi aldığımızda leverkusenli arkadaşların onun hakkındaki tanımı ve akabinde kiralık olarak gittiği Fürth'de aldığı o ceza.

Neden deyim yerindeyse kiralık olarak gittiği Fürth'den kovuldu ? Bir de onun açısından bakmak gerekir.

Maç öncesi Köln'deki bir partiye iştirak etmesi bardağı taşıran son damla olmuştur zira oyuncu ve Büskens bir şekilde anlaşamıyordu. Kiralık oyuncu olmasından dolayı hali hazırda aidiyet sorunu yaşadığı yerde bir de şöyle şeyler olmuş..

Sorun Burak Kaplan'ın deplasman maçlarında oynatılmaması. Diyor ki Burak..

'Ben Leverkusen'de yedek de kalsam paramı alıyordum ama burada maç başına.. Oynatmayacaklarsa neden beni aldılar ?'

Araya girelim.

Fürth geçmiş yılların aksine bu sezon Büskens ile defansif bir takım kimliğine büründü ve her maçı üst geçen takım golsüzlüklere doğru bir geçiş dönemi yaşadı. Büskens de Burak'a defansif açıdan kusurlu olmasından dolayı deplasman maçlarında forma vermiyordu. Bu şekilde yedek beklemekten sıkılan Burak oynama hevesini de kaybedince antrenmanlarda bunu herkese hissettirdi.. Akabinde birinci lige çıkma mücadelesi veren Fürth takımdaşlık adına kiralık oyuncusunu takımdan uzaklaştırdı.

Burak çatıyor ve kendince de haklıdır:

'Nasıl bir oyuncu aldıklarını bilmeleri gerekiyordu.'

Dahası ikinci yarı Fürth performansı şöyle gelişti: FSV deplasman maçında 21.hafta golsüz bitti ve Burak oyuna son bir dakika kala girerek Fürth'deki kariyerine başladı. Akabinde kendi evinde oynadığı maçta ilk on bir başlar, golü Burak atar, hocası onu çıkarır ve haftaya deplasmanda da oynatmaz. Yine kendi evinde oynadığı Bochum maçında Burak oyuna sonradan girip beraberliği sağlar puanı alır ve yine deplasmandaki maça yedek oturtur.. Bir maç doksan dakika oynar deplasmanlarda ise sadece bir kez sonradan oyuna girip bir dakikacık oynar ve buna rağmen toplam 180 dakikaya puanlar getirecek olan üç golü sığdırır..

Bazıları diyor ki Fürth'de bile yapamadı..

Adam altı maça çıktı yarım yamalak oynatıldı üç gol attı ki neredeyse hepsi puan getirici..

Haklıdır belki kendi açısından zira kısıtlı sürelere golleri sığdırıp takım savunması adına sürekli yedek bırakılması ve parasının kesilmesi... ama böyle küsülmez aslında takıma.. Ben onun sokak futbolu tarzını çok çok beğenir ve iyi bir geleceği olduğunu düşünürüm. Hocası onunla iyi bir ilişki kurarsa böyle sorunlar asla burada yaşanmaz..

Bu arada gidin şu Mirkan'ı da..

Hiç yorum yok: