20 Haziran 2011

1979.!



Sene 79.. Sol baştan sayayım. Uli Hoeness- Paul Breitner -Dr.Hans Müller Wohlfahrt.. Bayern kantininde bir şeyler atıştırır iken.

Hikayeyi yazmıştık biz aslında.. Nasıl Uli'nin Paul Bretner'i transfer ettirdiğini.. Nasıl Breitner'in darbe yapıp başkanı ve teknik adamı belirlemesinin yanı sıra Nürnberg'den 27 yaşındaki Hoeness'i kulubün menajeri yaptığını filan..

Bir de Türk futboluna yıllarca damga vurmuş doktor.. Sergen Yalçın'lar onlar bunlar soğuk algınlığına kapılsa soluğu bu doktorun yanında aldı yıllar yılı. İşinde bugün dünyanın en iyisi konumunda. Tek kusuru kızının loddar ile olan o kısa ilişkisi..

Yalan yok en çok onların hikayesini, geçmişini kıskanıyorum. Bugün elli ve üzeri yaşındaki Bayernlilerin kulube bakışını.. Dün oynadılar bugün yönetiyorlar. Bayern demek onların efsaneleri.. Uli Hoeness başta Beckenbauer,Rummenigge,Nerlinger,Breitner.. Bunlar gider Kahn, Scholl filan gelir..

Bizde de olsa ya.. Fatih Terim'den başka güzel başkan adayı mı var? Metin Tekin olsa ya Beşiktaş'ın başkanı.. Ya da Rıdvan Fenerbahçe'nin.. Olması gereken ama toplamda güzel bir hayal.

Tersinden işliyor bizde. Efsaneler, futbolla yatıp kalkanlar başkan olup ekonomik kalkınma adına isimsiz bilirkişileri başa getireceğine işadamları başa geliyor üstelik anlamadıkları futbolu da yönetme sevdasıyla.! Düzelir bir gün ama..

2 yorum:

Osman dedi ki...

Bayern kantininden ziyade havaalanina benziyor...
HMW hic yaslanmicak galiba.

Borges dedi ki...

Yok Bayern kantini. Müller'in yanındaki de yüksek ihtimal darbe sonrası takımın başına getirdiği Pal Csernai..

Müller öyle hiç yaşlanmamış.)