1 Mayıs 2011

Şampiyongiller.!



Borussia Dortmund iyi yönetiliyor.! 27 Eylül 2010

Dortmund Neden Başarılı ? 5 Ekim 2010

Bir Şampiyonluk hikayesi ve farklı açıdan analizi haftaya BirGün'e yazılacaktır ve eskisi gibi olamasa da her alanda 'Yazma' eylemi belirli bir düzen içerisinde gidecektir ve fakat çok kestirmeden bugünkü Şampiyonluğun da içerisinde olduğu çok başka bir Dortmund'un yaratılmasındaki en büyük pay işte Watzke'ye aittir. Kulup ekonomisinin iflas ettiği yerde Watzke'nin buraya gelerek yaptığı atılımlar sonucu her şey bir başka olmuştur.. Derinlemesine analiz ileride olacaktır..



Kagawa'ları, Barrios'ları kazandıran, sportif açıdan kulubü yöneten isim Michael Zorc ve eşi Jola. Hoeness'in sportif direktörlüğü bırakıp başkanlığa geçmesi ile beraber Bundesliganın en uzun süreli sportif direktörlüğünü yapan isim olmuştur ve dolayısla kulupteki geçmişi Watzke'den de eskidir. O kara günlerde de Zorc işinin başındaydı ve fakat Dortmund sorunun hangi bölgede olduğunun farkında olarak adımını attı ve sportif başarısızlığa rağmen sportif direktörünü koruyarak böyle bir başarıyı yakaladı..





Yeni yapılanma döneminde kimler gelip kimler geçti. Skibbe'sinden Scala'ya Hollanda'da final başarısı yakalayan Bert Van Marwick'e kadar.. Ancak Klopp'un 'Uyumu' ve Zekası tüm parçaların bir bütün olmasını sağlamıştır. Mesele hangi konuda nasıl bir yeteneğiniz olduğundan ziyade bağlı bulunduğunuz koşullara uygun bir başarı formülünü yaratmaktır. Bayern'de o kadro ile başarı sağlamak mümkündür ve fakat 20'li yaşların başında ona yakın ilk on bir oyuncusu ile Bundesliga şampiyonu olmak ise çok başka.. Klopp artık doktorasını yapmış ve 'Büyük teknik adamlar' listesine ismini kalın harflerle yazdırmıştır.




Maç sonunda Greusskreutz'un saçları bu başarının uğruna heba edilmiştir. Akşamında ise kutlama güzel bir mekanda gerçekleşti.



Şampiyonluğun kazanılmasında bir defa olsun oyuna girmiş futbolcuların dahi katkısı vardır şüphesiz ve fakat toplamda bu masanın başında kim varsa onun en çok payı olmuştur. Nuri Şahin tartışmasız bir şekilde Dortmund'un liderliğini üstlenmiş ve en zor maçlarda olması gerektiği gibi sahneye çıkıp takımı ateşlemiştir. Ben kaptanların ayrı bir şekilde değerlendirilmesi taraftarıyım. Bugün Lahm ve Schweinsteiger'in sportif açıdan eleştirilmesi mümkün değil ve fakat Robben çıkıp Bayern'deki problemin liderlik sorunu olduğunu belirttiğinde hem Lahm hem de Schweinsteiger üzerlerine alınıp çok başka açıdan eleştirilmesine karşılık kendilerini savunuyorlar. Keza Arda Turan da sahadaki veriminin dışında bu açıdan değerlendiriliyor ve insanlar bu kara tabloda bir bakıma onu masaya yatırma konusunda da haklıdır. Nuri ise bu ortamın'Güzel' olmasını sağlayan ve başarıda en fazla payı olan futbolcuların başını çekiyor..



Partneri Bender ve sevgilisi ve Tuğba Şahin..



Sebastian Kehl keza hiç oynamamış olabilir ve fakat burasının gerçek şefi aslında bu adamdır. İnanılmaz sevilir bu yakada.. Sıra Kehl-Weidenfeller-Nuri diye gider ve fakat sahada olanların payı ve etkisi biraz daha fazladır..



Weidenfeller gibi.. İnanılmaz bir sezon geçirdi. Neuer dünya çapında Adler yetenekli ama bu sezonun Bundesliga performansı açısından en iyi kalecisi şüphesiz ki Weidenfeller..



Hak etti.. Çok çalıştı, çabaladı ve sonunda hak ettiği şampiyonluğu kutluyor.




Peki bu kim ? Bildiniz, Klopp'un Dortmund'un ikinci takımında oynayan oğlu Marc Klopp.. O da bir nevi Şampiyon.!



Hummels da kutlamaya sevgilisi ile gelmiş.. Hımm..



Schmelzer'in Anika'sı ile Nuri'nin attığı her golden sonra elleri ile kalp işareti yaparak selamladığı güzel Tuğba'sı..




Önemli bir golcü ve attığı 14 gol ile ligdeki bu konumunda büyük pay sahibi olanlardan.. Barrios'un gollerinin dışında dokuz numarayı muhteşem bir şekilde oynaması nedeniyle bu takımın gövdesini oluşturan en önemli isimlerin başında geliyor. Weidenfeller -Subotic-Hummels arkada Nuri ortada ve ileride Barrios olduğu vakit diğerleri kısmen detaya giriyor.. Bunların formu parlatıyor yanındakileri ve toplamda genç Dortmund'u...


Fabian Ernst de kutlamaya iştirak etmiş.. ehehehe Greusskreutz Saçları kazıtınca böyle bir şey olmuş.. Tişört süper ama..



Postun bomba çifti Subotiç ve onun Teresa'sı.. Ne diyeyim şimdi ben ? Şampiyonluk güzel..

Helal OLsun hepinize.!

6 yorum:

by mutu dedi ki...

dortmunt almanyanın en büyük kulubü zaten bayernden sonra ama çok büyük bir düşüşe geçmişlerdi galatasaray gibi :))

alengir dedi ki...

Nuri'nin gollerden sonra yaptığı kalp işaretine rağmen ısrarla zorla evlendirildiğini yazanlar vardı,acaba Tuğba'nın bu kadar güzel bir kız olduğundan haberleri var mıydı,el bravo

eaglemre dedi ki...

kagawa yok muydu kutlamalarda ?

Metonet dedi ki...

maçtan sonra niye herkes dede forması giymiş?
bilirsen sen bilirsin:)

Borges dedi ki...

metonet: Dede sezon sonunda bırakıyor yıllarca formasını giydiği kulube veda eder iken taraftarlar da ona veda ediyor

Metonet dedi ki...

tahmin etmiştim de erken geldi. milan'a gitseydi:)
eyvallah.