30 Mayıs 2011

Nuri Şahin.!



Top dağıtıcı:

O 'Taktgeber'.. Tempo belirleyicisi. Top dağıtıcısı ve haliyle Bundesliganın bir maç içerisinde ortalama 81 kez topla buluşarak en fazla topla buluşan oyuncusu olmuştu geçen sene ve bu sene kendisini bu konuda biraz daha geliştirdi: 87..

İkili Mücadele:

İkili mücadele kazanma oranı Yüzde 53'den yüzde 56'ya çıkmış durumda. Bu mevki için çok çok güzel bir oran..

Gol Hazırlayıcısı:

Geçen sene burasının lideriydi. Bu sene ise 122 kez arkadaşlarını gollük pozisyona sokmuş ve sadece Kaiserslautern'in Tiffert'i bunun önüne geçmiş.(135) Bu veri önemlidir zira özetlerde göremeyebilirsiniz. Nuri'nin belki bugün en önemli artısı top ayağına geldiğinde çok hızlı düşünüp doğru yere oynayabilmesi. Bunun ortalama bir süresi varsa Nuri bunun çok çok üzerinde..

Driplingleri:
Driplinglerinde yüzde 47 başarı sağlamış. Misal bu ayrıntının asıl adamları Ribery (%46) Elia (%45) onun gerisinde.


Uzaktan attığı 4 gol Reus sonrası yine Bundesliganın en iyisi iken duran top organizasyonu konusunda zirveye yerleşmiş durumda. Korner, frikik v.s. en fazla topun başına oyuncu olur iken 95 kez topun kaleye doğru gitmesini sağlamıştır (en iyisi)

Velhasıl 22 yaşında Dortmund gibi bir kulubün liderliğine soyunmuş ve onu şampiyon yapmıştır. Sadece bu yüzden onun gidişi karşısında sessizliğe gömülenler bir hayli fazla zira o güzel golcü orta saha olan sportif direktör Zorc'un attığı golün yarısını atacağına dair sözünü vermişti. 131 gol atan Zorc'un yarısının dahi çok gerisinde attığı 13 Bundesliga golü ile..

# istatistikler sportbild..

1 yorum:

g7mor dedi ki...

başarılı olacağına inanıyorum ama gitmeseydi, haklı olarak el üstünde tutulduğu takımı ile şampiyonlar ligi maçlarına çıksaydı....