25 Nisan 2011

Neuer Tepkileri.!



Manuel Neuer'in Bayern München'e gidişi aslında Bayern ve diğerleri olarak bakılan Bundesliganın tanımı gibidir. Bayern çağırırsa şansınız çok fazla yok gibi. Lakin taraftar buna nasıl baktı ?

Ne Schalke taraftarı gitsin diyor ne de Bayern Neuer gelsin diyor. Bu transfer taraftarlara rağmen gerçekleştirilmiştir.

Buradaki tepkide gitmesi değil Bayern'e gitmesinin sorun teşkil ettiğini görüyoruz..



Bu karede ise kalsan da gitsen de biz seni seviyoruz içeriği..



25 yaşındaki oyuncusu için '20 yıl için teşekkürler' pankartı sanırım her şeyi anlatıyor.



'Efsane olabilirdin' ve diğer pankart ise efsane olmuş Schalkelilerin arasında Neuer'in çizik yediğinin göstergesidir. Bir tepki..



Biz biliyorduk çok öncesinden.. Bayernliler keza farkındaydı ve aylardır her maça Neuer ile ilgili bir pankart hazırlıyordu taraftarlar.. Neuer'i istemediğini neredeyse Arena'da oynadıkları her maç dile getirdiler.. Bilirsiniz ki Hoeness'in elini sıkmadığı ve hala düşman kaldığı iki isim vardır: Daum ve Lemke.. İşte taraftarlar da başkanına Neuer'in transferinin ne anlama geldiğini anlatıyor bu ikiliyle..

'Senin için Daum'un teknik adam, Lemke'nin sportif direktör olması neyse bizim için de Neuer'in kaleye geçmesi odur' diyorlar..

Hoeness çok ama çok fazla üzüldü burada. ilk defa gole bile sevinemedi. 30 yıldır atılan her gole çılgın atıp yenilen her golde başını eğip üzülen adam bu pankartın etkisinde kaldı. Bayernliler burada kusurludur. Hoeness bu kulubün başarısı için gerekirse Daum'u da takımın başına geçirir Lemke'yi de sportif direktör yapar. Bu dünyada en baba Bayernli tartışmasız bu kubun başkanı ve bu konuma getiricisi olan Uli Hoeness'dir.

Taraftar yeteneğinden kimsenin şüphe duymadığı Neuer'i neden istemiyor ? Cevabı şuradadır.

2 yorum:

alperensaylar dedi ki...

neuer hakikaten üst düzey ve çok iyi bir kaleci ama -herhalde yaşından dolayı- hala bir hata yapacak hissi uyandırıyor bende.

bayernliler neden istemiyor anlayamadım. herhalde bayerne sallamışlığı var neuerin.

alman bir futbolcu olsam ben artık bayerne gitmeyi eskisi kadar cazip görmem. sanki eski tekelliği yok gibi gelliyor bana. yani bayerne gidip ligi alma ihtimali yüksek olsa da eskiye göre az. şampiyonlar ligini alma ihtimali bence neredeyse hiç yok. ingiltere veya ispanyaya da diğer takımlardan da gidilebiliyor -mesut, khedira, diego, dzeko vs.-...bu yüzden pek bi espirisi yok gibi.

bu arada yasak kalktı iyi oldu abi, özlemişiz yazılarını :)

Borges dedi ki...

alperensaylar: Orada bayrak ile yaptığı sevinç arenadadır. bayern'e karşı.. Bir nevi intikam almıştır Neuer Schalke adına.. Bayernliler de bunu unutmaz