15 Mart 2011

Van Gaal soruyor Gomez Cevaplıyor.!



Van Gaal esprili adamdır. Sürekli yüzü düşük, sert, disiplin fanatiği olarak adlandırılır ama daha çok iş disiplini söz konusu.

-Herrr Gomez, hangi dakikada golü atmayı düşünüyorsunuz ?

-Sevgili Antrenörüm, siz hangi dakikada olmasını istersiniz ?

- O kadar kolay olsaydı..

Sonrasında ise inter maçı için karşılaşmanın ilk üç-dört dakikasının önemli olduğunun altını çiziyor. Burada bir teknik okuma yaptıktan sonra nasıl oynacağınıza karar vermeniz gerekiyor diyerek teknik adamlığını nerede konuşturması gerektiğini de belirtmiş oluyor.

İşini gereğinden fazla ciddiye alıyor gibi bir eleştiri mümkündür lakin adamın hayat tarzı budur. Çok ama çok büyük başarılar kazanmıştır Ajax,Barça ve elbette artık Bayern ile.. Neden insan kendisini değiştirsin ki ? Kabaca " ayrıntıya indiğinizde farıklıdır aslında) 4-3-3 fanatiği iken başarısızlıklar sonrası (Hollanda ve ikinci Barça) sisteminde değişime gitti. Gidebilmiştir.. Van Gaal için sürekli itiraz kabul etmiyor,bilgiğini okuyor gibi eleştiriler gelir. Oysa o her zaman şunu der "Yeteri kadar kuvvetli argümanınız varsa her şey mümkün".

Yaşına, karakterine, tarzına filan bakmadan işbilir bir hocadır. Üretir, imzasını atar. Umarım büyük kulüper bu adamın üzerinde durur.. Schuster'in aksine bizim basını da adam eder. Ölçüp biçip konuşur, sağlam da ayar verir hak edene..Bekliyoruz bin bir umut ile yolunun buradan geçmesini.!

3 yorum:

Gürkan Alkan dedi ki...

Selam Borges,
Schuster sonrası şu an revaçtaki isimler Van Gaal ve Magath. Gelirler mi gelmezler mi ayrı bir konu ama senden kısaca bir yorum alabilir miyiz bu hocalar hakkında? Her iki hoca için de çeşitli endişeler öne sürüyor bazı arkadaşlar. Bizleri aydınlatırsan çok seviniriz.

Borges dedi ki...

Gürkan: Biraz aşağıya in, var yorum orada.

Gürkan Alkan dedi ki...

Görmemişim abicim, şimdi okudum. Çok teşekkür ederim.