22 Mart 2011

Vakit Tamam Skibbe Gider Daum Gelir.!



Frankfurt sözleşmesini yeni uzattığı hocası Skibbe'yi gönderdi ve yerine tanıdık bir isim geldi: Christoph Daum.

İstatistiklere bakmak gerekir, Bundesligada böyle bir hoca kıyımı daha önceden oldu mu bilmiyorum. Bu onuncu takımın teknik adamını değiştirmesi. Dahası Bayern sene sonu Van Gaal'i gönderiyor, Leverkusen keza Dutt ile anlaştı ve Freiburg da birileri ile anlaşıyor. Dortmund,Hannover,Mainz,St.Pauli ve Bremen harici bütün kulupler teknik adamlarını değiştiriyor seneye.

Skibbe'nin gönderilmesi doğru mu ?

O sekiz golsüz hafta çok ciddi problemlere neden oldu. Yönetimin düşündüğü tek bir konu var burada. Bundesligada kalmak. Fikstür zor. Yeni bir isimden ziyade yeni bir heyecan olacak ki içeride dışarıda sürekli galibiyet alması gerekir. Skibbe o seriyi yakalayalabilir miydi ? Belki evet belki de değil.(Bence yakalardı) Bunddesligada bu sıklıkla yapılır. Takımı tam bu devre alan teknik adamlara "cankurtaran" hoca derler ve biraz da aşağılayıcıdır. Takımı çıkarır, seneye de kovulur. Daum da hemen "ben cankurtaran hoca değilim, konsept sahibi bir adamım" dedi. Magath bu takımların düşündüğü ilk teknik direktördü zamanında. Sonradan şampiyon teknik adamlar listesine girdi. Daum ne yapacak göreceğiz..

Bunun dışında Daum burada ismi olan bir hocadır. Magath Wolfsburg'u bıraktığında iki hoca orada adaydı. Slomka ve Armin Veh. Bana göre Slomka çok ama çok iyi bir teknik direktör iken Wolfsburg Armin Veh'i seçti ve nedeni de onun Stuttgart ile şampiyonluğu olması. Slomka kendisinin tercih edilmemesini Armin Veh'in şampiyonluğu olmasına bağlamıştı. Daum'un sadece şampiyonluğu değil kariyeri de oldukça parlak, sürekli başarılı olmuş ve sonuç futboluna çok yatkın..

Bence Skibbe için hayırlısı olmuş her açıdan. Sözleşmeyi yeni uzattığı için tazminatı yüklü olacak ve seneye daha iyi bir takımın başında daha güzel sonuçlar alacaktır. İleride Frankfurt analizini daha geniş çaplı yaparak ne nasıl olmuştur bilgilendireceğiz zira ülkede GS'lılar arasında bir Skibbe tartışması var. Birileri "iyi" diyor diğerleri de "kötü". Bunu sanırım zaman gösterecektir..

Bunun dışında Daum'un yeni kimliğini ben çok merak ediyorum. Teknik direktörlüğü eskimişti ve fakat Ferguson'dan Mourinho'ya Ancelotti'ye kadar her yeri gezdi ve kendisini geliştirdi. İşte bu Daum nasıl yapacak ? Merakla bekliyoruz.. Milli takım arasından sonra iki hocasını yeni değiştirmiş takım karşı karşıya gelecek: Wolfsburg - Frankfurt.. Bakalım ve görelim.

1 yorum:

Unknown dedi ki...

skor hocasi daum? Neye dayanarak?