23 Mart 2011

Bergomi Konuşuyor..



Dönemin İnter Kaptanı Giuseppe Bergomi üç Alman yabancısı ile geçirdiği günleri anlatıyor 11Freunde'ye. Bire bir değil de aklımda kalanlardan özet bir şekilde anlatırsak;

Loddar'dan başlıyor.

İnter'in o dönemki kaptanı olmasına rağmen Bergomi, alman oyuncunun takımın lideri olduğunun altını çiziyor. O istediği vakit kesinlikle kazanıyorduk diyor. İçgüdüsel olarak kazanma stratejesine sahip birisi olarak da özetliyor onun karakterini. Trapottoni ile taktik üzerine konuşabilecek kadar da ilerlemişti. Hocanın daha fazla ofansif oynatması gerektiğini söyler aynı zamanda ofansif oyuncu olarak defansın içinden de çıkmazdı diyor;)

Peki Lothar ve Jürgen o zaman da mı düşmandı sorusuna ise..

Almanca bilmesek de aralarının iyi olmadığını anlayabiliyorduk diye belirtiyor soğukluluğu. İkisi birbirlerinden oldukça farklı iki karakterdi diye özetler iken Klinsmann'ı daha bi çok sevdiğini de dile getiriyor. O başkaydı diyor.. Çok başka, nasıl derler "alternatif".

Sürekli her yere götürdüğü tosbağasından bahsediyor. Brehme ve Loddar'a göre italyan yaşamına ilgi gösterip her ikisinden de çabuk bir şekilde italyancayı öğrendiğinden bahsediyor. Onlar gibi bira/içki içmez, kağıt oynamaz ve onun enerjisi takımın tamamını etkilerdi diyerek hayranlığını dile getiriyor. Hocalığı konusunda sürekli gündeme getirilen motivatörlüğüne ise şaşırmadığını..

Loddar için ise..

.. bir noktaya geldi ki şöyle dedim:

"Tamam Lothar, sen bizim liderimizsin, aramızdaki en güçlü oyuncu sensin ama n'olur gözünü seveim izin ver de taraftarlar ve takım arkadaşların da seni sevebilsin".

Biraz daha açıklar mısınız sorusuna ise..

Maradona misal..Örnek bir profesyonel futbolcu olmamasına rağmen onu Napoli'de herkes severdi, özellikle de takım arkadaşları. Zira o başarı sonrası kendisini değil takım arkadaşlarını daha çok önplana çıkarırdı, kendisini ise asla.. Bu yüzden taraftarlar ve takım arkadaşları tarafından da çok sevilirdi.

Son olarak Klinsmann ile unutamadığı da şudur:

Veda maçım için 1999 yılında onu da çağırdım. Bir yardım organizasyonu olmasına rağmen sorduğum herkes orada bulunmak için ve hatta yol masrafı dahil para ister iken sadece Klinsmann üstelik U.S.A'dan gelmesine rağmen yol dahil en ufak bir para talebinde bulunmadı. Başka, değişik bir adamdı.

Bknz: Jürgen Klinsmann Portesi.!

3 yorum:

y. dedi ki...

taa uzaklardan haber uçurdular,twitte beni övmüşsün :))şımarmadım desem yalan olur.senin bloğunu da bir gece vakti dibacene takılıp bulmuştum, sonrası yazılarınla hergün başka bir masal,sürükleniş. bilmeyenler için söyleyelim burası bir futbol bloğu değil, yani sadece futbol bloğu değil. yaşayan, devingen bir dünya var burada senin yazılarında. üstelik öğrendiklerimi de saymıyorum bile.

sevgiyle...

Borges dedi ki...

Eyw Y.;)

varol döken dedi ki...

y'yi ben de şimdi okuyorum, her şeyin durağanlaştığı ve aynılaştığı dünyada sadece bilgi deviniyor.

ne mutlu adorno'yu bilmiyorum diyene ve şimdi öğrenmeye başlayana:)